Home » , , , , , , , , » Terkini: Amaran Banjir Di Sungai Lembing, Kuantan

Terkini: Amaran Banjir Di Sungai Lembing, Kuantan

Terkini: Amaran Banjir Di Sungai Lembing, Kuantan 


Terkini: Amaran Banjir Di Sungai Lembing, Kuantan 


Hujan lebat sekitar Kuantan semenjak malam semalam. Siren amaran telah dibunyikan di Bandar Sungai Lembing dan penduduk dalam keadaan berjaga-jaga. Air sungai besar sekarang.

Jurutera Jabatan Perparitan dan Saliran Kuantan, Sumiliana Sulong berkata, amaran pertama berlaku pada 3 petang tadi selepas paras air di Sungai Lembing mencecah 19.75 meter iaitu menghampiri paras berjaga-jaga (20 meter).
"Siren amaran itu akan dibunyikan lagi sekiranya paras air di Sungai Lembing mencapai paras berbahaya iaitu setinggi 22 meter," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.
Beliau berkata, sekiranya hujan lebat berterusan dalam tempoh 12 jam, paras air di Sungai Lembing berkemungkinan akan mencecah paras bahaya dan limpahannya
akan sampai ke bandar Kuantan.
Sehingga 4 petang tadi, katanya Kilometer 36 Jalan Kuantan-Gambang ditutup kepada kenderaaan ringan ekoran dinaiki air setinggi 0.6 meter.
Menurut Sumiliana, Sungai Isap, Chendering, Paya Besar, Lubuk Puyu di sini antara kawasan yang menunjukkan limpahan air longkang manakala kawasan berpaya di Panching juga telah melimpahkan air.
"Kita meminta penduduk kawasan rendah di Kuantan bersiap sedia bagi menghadapi sebarang kemungkinan sekiranya hujan lebat sejak semalam berterusan.
"Penduduk di kawasan yang dilanda banjir baru-baru ini diminta berjaga-jaga dan mematuhi arahan pihak berkuasa sekiranya diarahkan berpindah," katanya.
Banjir buruk yang berlaku di Pahang awal Disember lepas mengakibatkan lebih 40,000 mangsa banjir dari sembilan daerah dipindahkan, selain meragut tiga nyawa. - Bernama

4 ulasan:

vapedistrict berkata...

SMOK INFINIX Kit has built-in 250mAh battery, which can provide you with dense clouds. No fire key, no up or down button, just simply inhale you can enjoy the surprise from Infinix. And there are two pods included in the kit, both of which have 2ml capacity, you can fill them with the e-liquid you like. It has sleek appearance, the mini body can be your best partner wherever you go. Infinix kit is the incarnation of modern philosophy!

adham berkata...

شركة نقل عفش بجدة
شركة نقل عفش بمكة
شركة نقل عفش بالطائف
شركة نقل عفش بينبع
شركة نقل عفش بالدمام

adham berkata...

نقل عفش بالدمام
نقل عفش بالقطيف
نقل عفش بالجبيل
نقل عفش بالخبر
نقل عفش بالاحساء

adham berkata...


شركة نقل عفش
اهم شركات مكافحة حشرات بالخبر كذلك معرض اهم شركة مكافحة حشرات بالدمام والخبر والجبيل والخبر والاحساء والقطيف كذلك شركة رش حشرات بالدمام ومكافحة الحشرات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف خزانات بجدة الجوهرة من افضل شركات تنظيف الخزانات بجدة حيث ان تنظيف خزانات بجدة يحتاج الى مهارة فى كيفية غسيل وتنظيف الخزانات الكبيرة والصغيرة بجدة على ايدى متخصصين فى تنظيف الخزانات بجدة
شركة تنظيف خزانات بجدة
شركة كشف تسربات المياه بالدمام
شركة نقل عفش واثاث

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink