Home » , , , , , , , , » modenas dinamik- prestasi superb dalam kelasnya-

modenas dinamik- prestasi superb dalam kelasnya-


dalam 3-4 tahun yang lepas korang mesti pernah terdengar atau melihat modenas dinamik ni,,
tapi masa tu tempoh pemasarannya singkat..,,tak ramai orang tau,,dan masa tu yamaha 125z dan 125zr tengah naik dan menjadi kegilaan pemuda..memangla tak boleh nak lawan...jenama malaysia sapa nak beli kan,,?

tapi sekarang setelah hong leong malaysia dan menghentikan pengeluaran motorsikal 2 lejang iaitu rxz dan 125zr...

modenas dinamik dengan secara tiba-tiba..bermula dari utara tanah air..negeri kilang modenas sendiri iaitu kedah..lalu turun ke pulau pinang..semakin ramai yang membeli modenas dinamik 125cc ni..
pada mulanya Modenas 125 adalah untuk pasaran eksport ke luar negara...
Dinamik antara motosikal terlaris dan mendapat sambutan hangat di Greece.,,sapa pun tak
tau..
tapi ni betul ok....tak percaya jom pi greece

Modenas 125 tidak mengalami proses ‘cut-off’, bermakna motosikal itu tidak disekat kelajuannya secara elektronik.,,
try dulu baru tau,,,

ni spesifikasi modenas dinamik yang dilahirkan semula..

Dinamik

Max power: 12.5 kW @ 9,000 rpm
Max torque: 14.1 N-m @ 8,000 rpm
Engine type: 2-stroke single-cylinder, air-cooled
Displacement: 125 cc
Bore x stroke: 54 x 51.8 mm
Compression ratio: 7.3:1
Fuel tank capacity: 4.6 L
Dry weight: 98 kg
Transmission: 6-speed manual
Max speed: About 205 km/h[130 mph] 205 wieh.....

jom tengok gambar natang ni



korang tengok bahagian swing arm..macam arm kawasaki ninja 150rr kan..bunyi ekzos pun lebih kurang dah..

okeh harga modenas dinamik 125 ni memang berbaloi sekitar rm5k ja..sama harga dengan ex5 je

prestasinya yang aku tengok..kalau dok merembat ats highway BKE,RnR bagan,PLus...memang dinamik boleh tapau 125z la... silap-silap rxz pun kena..

bagi peminat-peminat dua lejang...cepat-cepat pergi kedai tangkap ini moto..
sebagai koleksi kita..sebelum ia habis dan ditamatkannya pemasaran 2lejang nanti..

dinamik ni agak rare jugak tau....dah murah dah tu..

40 ulasan:

yo87 berkata...

Banyak betul info menarik dan berguna dekat sini. Thanks. Nasihangit dah linkkan blog ni. Kalau tak percaya, boleh check dekat sini.

http://nasihangit.blogspot.com/

Nanti share lagi yer info yg menarik. Hehehe :D

azizul berkata...

thank you bro..haha

C` Ayob-Ilmu Asas Hidup berkata...

eee..aku dah beli modenas...tapi yang dulu-dulu punyalah.....skrg ini makin mantoplah motrkan...upsss tiba-tiba commnet ini, lupa nak kenalkan diri.....salam kenalan dari cayob!...ini kali pertama ayob datang sini...waaa mantoplah blog ini.......maka....c`ayob follow sini .

Alang-alang saya datang ini, Kalau sudi kunjung2 sya di blog yang tak seberapa ini.........tak follow pun tak ape...janji awk datang, Inys Allah.

http://cayob.blogspot.com/

azizul berkata...

thank you cik ayob...moto ni memang kurang sambutan dulu..saya pun perlecehkan moto modenas ni jugak dulu..huhu..tapi sekarang..mantop

Tanpa Nama berkata...

ad jual cover 1set tak. .enjin aku problem. .aku cri arm piston. .kat mane ad jual spepart .kat sarawak xda lnsg la. .ad cpe2 bleh tlg aku repair mto aku tak.

Tanpa Nama berkata...

As salam.. Sy nk tnya, modenas dinamik ni boleh psang double stand tak?? Kalau boleh, dimana ada jual?? Berapa harganya??

Davin Lionel berkata...

Sya dah beli sebuah..tgu proses dlm mgu ni juga keluar.slm dari sarawak.dpt agak tak berapa org sarawak yg pakai moto ni?

Tanpa Nama berkata...

Skg ni brang mto dinamik smua bli di kilang..dkt grun..brang dinamik smua ad kt kilang..spare part smua orang cri kt kilang lau nak tahu orang yg pkai dinamik mereka smua antar kilang bg laju tmbh cc lg..

Tanpa Nama berkata...

salam bro kilang kt new?

Tanpa Nama berkata...

La xkan xtau langsung kilang modenas kat mana..kt gurun kedah la..kt situ motor kawasaki rr 150 pon pasang di situ..masa p kilang sblum raya tahun lepas trnampak saya trnampak kawasaki rr tu..tnya org kt service centre modenas dia ckp memang pasang di sini..untung pakai modenas kilang ada nk takut apa..brg leh order..cuma duit ja kena sediakan..

Tanpa Nama berkata...

Siapa ada nak cari CDI dinamik first model?

Tanpa Nama berkata...

Harga brapa?

Tanpa Nama berkata...

200ringgit je

Tanpa Nama berkata...

200ringgit je

Tanpa Nama berkata...

Area mana boss?

Tanpa Nama berkata...

Amek kat kilang.orang dlam amek bgi.

Tanpa Nama berkata...

Amek kat kilang..orang dlam tlong amek bgi.

Tanpa Nama berkata...

Amek kat kilang..org dlam amek bgi.

amir bed0ng46 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
amir bed0ng46 berkata...

bang2 kaL0 nk bgy laju dinamik cemna eh ....sye bru pkai sebulan

Tanpa Nama berkata...

Klau nk uat setting assal untuk dinamik 120 di kilang boleh x?

Tanpa Nama berkata...

tapaya nak seting dah laju pun dinamik tuu..

Tanpa Nama berkata...

ramai yg cakap dinamik nie enjin lembik . cepat rosak lepas tu spare part susah nak dpt mahal lak tuu . hm betol kew ? ingat nak beli sebiji . tp takot lah

Anwar Zulkifli berkata...

Salam
Blh ke g kilang up cc brapa harga?sya bru beli ja dinamik v2 blh g stand speed 135 km/j

Anwar Zulkifli berkata...

Salam
Blh ke g kilang up cc brapa harga?sya bru beli ja dinamik v2 blh g stand speed 135 km/j

Tanpa Nama berkata...

Topspeed berapa dpt bro? Aku cdg nk angkut.. sedap x?

Tanpa Nama berkata...

Tukar spoket 15-35 & 15-36 set mj n PJ baru SDAP highway 170-180 selambe je.. .

Tanpa Nama berkata...

Kalau dinamik 120 nak sedap pakai spoket berapa erk ?

Tanpa Nama berkata...

Selain spoket dinamik 120 ni , apa lagi perlu ubah erk , kalau boleh laju dia sampai bagi abang makan asap(kawasaki rr) huhu...

ayie ZR berkata...

secara jujur dinamik lg best topspeed dr 125...aku pun dah simpan 125,dok rembat out trootle g keje ngan dinamik...fly lebih stabil...spocket 15/36 5km slumber je 180..rapat meter...

Muhd Ridzuan Sabere berkata...

Mj pj set brapa kalo spoket 15 35/36..

Tanpa Nama berkata...

Good by tupai

miztaburn berkata...

motor standard,mj n pj brp nak kena set..sorry newbie

Muhammad Khalid berkata...

Boss cdi first model ad lgi x?

Tanpa Nama berkata...

sya bdak lngkawi sya ada pkai mto dinamik baru 3. 4 bulan tpi sya hairan knapa enjin moto sya gigi gaer 1. 2. 3 mudah pcah naek biasa ja xpnah race pown..smpai skrang mto tsandai kt bengkel..xsiap2 brang spepat dh la pyah dpat... msuk skrang dh kli 2 repair enjin moto 2.. pening2. minta jsa sahabat2 tlong bg jawapan st yg mna thu psai enjin moto dinamik ni.. trima ksih.

Tanpa Nama berkata...

nk tnya gaer 3 ada x.. bpa hrga ya... enjin mto sya dh 2 kli rosak.. rosak bnda yg sma plak 2.. ari gear 1 gan 2 ptah.. trik nie gaer 3 plak ptah..

Kenji Malaya berkata...

Nak tanya sedikit kat otai otai pejuang dinamik ni.pasal ni jentera ..kalau full tank berapa km ,boleh pegi ?

Edey5045 5045 berkata...

125zr tetap di hati ( sexy & bergaya)
Ramai awek2 suka woo... ranggi bebb
Bagi aq kelajuan 125zr lagi best berbanding dinamik.. sbb aq dh try
Bunyi exzos 125zr memang terbaikk

Unknown berkata...

MJ , PJ nk up brpa ?

icam lozz berkata...

nk tnya apa spec bearing engine dinamik ni eh. dh alng2 abhol

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink