Home » , , , , » Cara Semak Baki Dan Status Pinjaman PTPTN Melalui Sms

Cara Semak Baki Dan Status Pinjaman PTPTN Melalui Sms




asalamualaikium dan salam sejahtera,khas untuk penuntut IPTA dan IPTS diseluruh malaysia yang sedang meminjam yang pembiayaain pelajaranPerbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional
PTPTN,sekarang anda boleh menyemak status anda dan baki pinjaman anda melalui Sms dengan cara ini..





untuk keterangan lanjut sila lawati=PTPTN.gov.my


Untuk semakan baki Skim Simpanan Pendidikan Nasional anda:
PTPTN SSPNNO AKAUN SSPN
Contoh: PTPTN SSPN 017704190598986
dan hantar ke 33199

Untuk mendapatkan Nombor Pin anda:

PTPTN NOPINNOKP
Contoh: PTPTN NOPIN 820504159636
dan hantar ke 33199

Untuk semakan status pelajar Senarai Hitam di PTPTN:
PTPTN LEGALNOKPNOPIN
dan hantar ke 33199

Untuk semakan status permohonan pertukaran Ujrah di PTPTN:
PTPTN UJRAH
Contoh: PTPTN UJRAH 720222025402 25344
dan hantar ke 33199

Untuk semakan penawaran Wang Pendahuluan Pembiayaan (WPP) di PTPTN:

PTPTN WPP
Contoh: PTPTN WPP 800917085428
dan hantar ke 33199



KLIK=sini

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bdooh jer..sy sms xdpt pn

Tanpa Nama berkata...

habiskan kredit je sms..tak reply pun

hafizbcr berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mashila Jimah berkata...

service unavailable ktanya..

Khairul Asraf berkata...

server down ke ape?

Khairul Asraf berkata...

menipu je kerja...

Tanpa Nama berkata...

Tak dpt pun..katanya short code 33199 has been terminated..

Cik Layka berkata...

Xde pon..

Tanpa Nama berkata...

Xboleh jugak.. cne ae???

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink