Home » , , , , , » Di China Pura-pura Mati Hanya Untuk Mengemis

Di China Pura-pura Mati Hanya Untuk MengemisCara mengemis pasangan ibu dan anak ini di Cina ini pelik. Si ibu berbaring di tanah dan pura-pura mati, si anak pula lalu berlakon seakan-akan ibunya itu telah tiada untuk menarik simpati pejalan kaki yang melintas disitu.

Tubuh Ibu itu terbaring tak bergerak di sebuah lokasipejalan kaki. Sebuah kain berwarna merah menyelimuti 'jasad'nya dari leher hingga kaki. Di sampingnya, para pejalan kaki dapat melihat seorang anak yang sedang berlutut dan menangis teresak-esak. Anak itu bahkan menundukkan kepalanya ke lantai dan meminta sumbangan ke orang yang sedang lalu di tempat itu.

Drama menyedihkan yang terjadi di kota Shanghai, Cina, itu kemudian tiba-tiba berhenti setelah dua orang penguatkauasa datang ke lokasi kejadian. Wanita yang tadinya terbaring tidak bergerak itu kemudian berdiri lalu pergi bersama anaknya.

AzizulHAkim: Nampak macam kreatif cara si ibu dan anak berlakon ini ketika mereka meminta sedekah,,China adalah negara industri terbesar..namun ramai lagi rakyatnya yang miskin..0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink