Home » , , , , , » Hanya Sebiji Helmet, Mahasiswa Al-Azhar (UAI) Ahmad Yoga Fudholi Dibunuh

Hanya Sebiji Helmet, Mahasiswa Al-Azhar (UAI) Ahmad Yoga Fudholi DibunuhUniversiti Al-Azhar Indonesia (UAI) dengan rasminya memecat dua mahasiswanya yang menikan Ahmad Yoga Fudholi (19).

Yoga adalah mahasiswa semester 3 Jurusan Teknik Informatika, Fakulti Sains dan Teknologi UAI. Dia mati ditikam oleh DR dan EZ, dua orang mahasiswa Fakulti Undang-Undang dan Fakulti Ekonomi.

Yoga dibunuh kerana dituduh mencuri helmet oleh dua orang suspek. Yoga pun menghembuskan nafas terakhir di belakang tiang gol padang bola sepak kampus Al-Azhar.

"(Pemecatan ini) akibat status mereka sebagai pelaku yang dikeluarkan oleh pihak Polis Resort Jakarta Selatan dan melanggar peraturan yang berlaku di UAI sesuai SK Rektor Nombor 69/SK/R/UAI/2006," kata Timbalan pengarah Bidang Kemahasiswaan Ahmad

Pihak universiti mengucapkan Takziah atas meninggalnya Ahmad Yoga Fudholi. Semoga Allah SWT memberikan tempat yang terbaik dan mulia di sisi-Nya. "Kepada keluarga yang ditinggalkan dianugerahi kesabaran dan ketabahan atas musibah yang sangat berat ini," katanya.

AZIZULHAKIM: Helmet Punya pasal pun boleh membunuh,berapa mahal helmet tu,helmet arai?shoei?simpson bandit?bell?..
bawak la bersabar dahulu ish..ish..ish..aku pun pernah juga hilang helmet


0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink