Home » , , , , , , , » Bekas Miss Venezuela ,Eva Ekvall Meninggal Dunia akibat kanser payudara

Bekas Miss Venezuela ,Eva Ekvall Meninggal Dunia akibat kanser payudara


Bekas Miss Venezuela, Eva Ekvall,
meninggal dunia akibat barah payudara pada usia 28 tahun Sabtu lalu di sebuah hospital di Houston.

Ekvall, dimahkotakan sebagai Miss Venezuela pada usia 17 tahun pada tahun 2000, dan dipilih sebagai pemenang ketiga pertandingan Miss Universe di Puerto Rico.

Selepas kejayaan tersebut, dia kemudiannya meneruskan karier sebagai model, aktress dan penyampai di televisyen.

Dia pernah menulis sebuah buku, “Out of Focus” yang menceritakan mengenai perjuangannya melawan barah dan buku itu ditulisnya dengan matlamat menyedarkan orang ramai mengenai keperluan mencegah daripada penyakit tersebut.

Gambar pada muka depan buku itu memaparkan wajahnya dengan solekan dan kepala botak selain imej dalam buku yang turut menunjukkan dia menjalani proses kimoterapi.


I hate to see photos in which I come out ugly. But you know what? Nobody ever said cancer is pretty or that I should look like Miss Venezuela when I have cancer.


“Saya benci melihat foto tersebut yang hodoh. Namun tahukah andam bahawa tiada siapa pun yang menyatakan kepada saya bahawa barah itu indah dan saya perlu kelihatan seperti Miss Venezuela apabila dihidapi barah,” katanya dalam temubual dengan sebuah majalah sebelum ini.

Ketika itu, Ekvall yang telah berkahwin dan mempunyai seorang anak berusia dua tahun yakin bahawa dia mampu mengatasi penyakit tersebut dan berazam untuk menulis lebih banyak buku.

Dalam ada itu, bapanya, Eric Ekvall, berkata, ibunya yang juga dinama sebagai Eva, meninggal dunia pada usia 39 tahun juga akibat penyakit yang sama.

“Sesiapa yang mengenali Eva pasti tahu dia tidak pernah mengalah dan berjuang untuk mendapat apa yang dihajatinya,” katanya.


Sementara suaminya, John Fabio Bermudez telah memuat naik gambar terakhirnya bersama Ekvall di dalam Twitter

Dalam gambar tersebut, Fabio memegang tangan isterinya yang sedang terbaring lesu di atas katil.

Pada gambar itu tertulis, “Sentiasa bersama….Saya sayang awak, isteriku”.

Sumber


AZIZULHAKIM
: Setiap kelebihan pasti ada kekurangan,dan setiap kegembiraan pasti ada kesedihan

Klik=Sini

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink