Home » , , , , , » Awas! Merokok Boleh Mengendurkan Payudara

Awas! Merokok Boleh Mengendurkan Payudara
Satu lagi alasan 'cantik' agar kaum hawa berhenti merokok. Menurut Dr. Anthony Youn, seorang pakar bedah plastik yang terbaik asal Amerika Syarikat, jika anda perokok dan menjalani breast lif atau proses pengencangan payudara, maka puting akan lebih cepat mengendur.


Kesimpulannya didapati setiap hari bertemu pesakit yang ingin menjalani pembedahan pembaikan payudara (breast lift). Penelitian pun dilakukannya untuk melihat kecenderungan mengapa puting payudara wanita perokok lebih cepat mengendur.

Menurutnya, pendedahan nikotin dan karbon monoksida selama merokok boleh mengganggu aliran darah ke pelbagai bahagian tubuh. Sehingga, mengganggu proses penyembuhan selepas pembedahan. Racun dalam rokok secara berkesan membunuh sel-sel tubuh, dengan menghentikan aliran darah menuju sel.

"Saya merasa seram setiap kali pesakit yang melakukan pengencangan payudara dan dia perokok,"


, merokok menyebabkan pembuluh darah kecil di payudara gagal berfungsi.

Jika anda melakukan breast lif atau breast reduction dan merokok, puting akan menghitam dan kendur. Jika anda menjalani pembedahan sedot lemak dan merokok, maka akan membuat luka besar diperlukan lebih daripada tiga bulan untuk sembuh, "

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink