Home » , , , , , , » bahaya! sekarang basikal pun boleh kena kopak /curi

bahaya! sekarang basikal pun boleh kena kopak /curijika dulu kita asyik terdengar kes kecurian kereta dan motosikal di tempat parking..
tapi sejak trend berbasikal fixie dan mountain bike ni dah meluas..basikal pun ada yang kena curi jugak

dulu-dulu mat pit sahaja yang curi basikal kemudian dijual kat besi buruk...

sekarang..basikal fixie yang mempunyai aksesorinya berharga beratus malah ada yang mencecah ribuan ringgit menjadi tarikan oleh pencuri basikal..
untuk mendapatkan aksesori dan dijual dengan harga lebih murah..

jadi sesiapa yang ada basikal yang mahal-mahal tu..parking lah kat rumah dan kunci lah elok-elok,,.jaga-jaga..silap-silap basikal anda kena angkut ja..

kalau moto dan kereta ada insyuran,..basikal belum ada lagi..hehe..

sediakan payung sebelum hujan,,

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink