Home » , , , , » tentang kes kaki kanak-kanak tersepit kat eskalator

tentang kes kaki kanak-kanak tersepit kat eskalator



sejak dua menjak ni banyak kes tentang kaki kanak-kanak tersepit kat eskalator..
baru-baru ni kat The Gardens, Mid Valley City pulak,,,

apa punca sebenarnya,,

ramai yang mengatakan punca ni datang dari kasut yang dipakai kanak-kanak tu..
kasut/selipar crocs..
mungkin betul jugak..sebelum ni pun berpunca dari kasut crocs jugak..banyak kes kecederaan kaki bila pakai kasut crocs ni..
struktur getah kasut tu mungkin membuatkan kaki kanak-kanak ditarik masuk kedalam eskalator..

so bagi yang bawa anak kecil shopping tu..dukunglah anak anda ketika naik eskalator,,tak pun bagi pakai kasut yang lebih selamat

cerita pasal kasut crocs ni..
kanak-kanak tak sesuai pakai laa...
memang la depannya bersarung penuh..
tapi longgar dan banyak ruang..tak fit kat kaki,,
korang cuba lari pakai kasut crocs..susah kan?

pasal kasut crocs la member aku jatuh tergolek time lari dari kena kejar anjing dulu..
lagipun bila korang jalan atas permukaan lantai jubin..
bila pakai crocs mesti kaki rasa tersangkut-sangkut dan rasa nak jatuh..
entah..mungkin getah kasut ni yang anti-slip kot..

;

2 ulasan:

ain dzaya berkata...

jgn pakai crocs yer..
ain pun ta ske pakai crocs..hehe

azizul berkata...

pakailah fipper

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink