Home » , » menangani ego tersendiri

menangani ego tersendiri

semua orang ada ego mereka tersendiri...


yamaha ego..ego s..ego LC....bukan yang tu laa...


 EGO

semua orang mempunyai ego tersendiri tak kira lelaki atau perempuan..Orang mengatakan kebiasaanya ego ini lebih ketara pada lelaki berbanding perempuan.,,ye ker..

Ada orang kata ego ini mampu membawa kejayaan kepada seseorang begitu juga sebaliknya kadang kala ego ini mampu menghancurkan seseorang.
Namun tiada siapa yang boleh menolak hakikat bahawa semua orang ada egonya yang tersendiri,

cuma yang membezakan adalah bagaimana mereka mengadaptasi ego mereka dengan keadaan sekeliling.

adakah anda egois..?

kita perlu mengawal dan menggunakan ego kita dengan betul..
ramai yang anggap perasaan ego mempunyai sifat negatif.
tapi anggapan itu salah..
apa salahnya kita mengikut kehendak kita tersendiri kan?..

contohnya =  kita tidak menerima bantuan orang lain..dan kita nak berusaha dengan sendiri..positif bukan?

bagi ego berunsur  negatif pulak..
-kita tetap dengan pendirian kita..dan orang lain perlu mengikut kehendak kita semata-mata..

-pernah tak kita mempunyai ego macamni..."ah,, aku ni hebat,,budak tu apalah sangat"..ada kan?

-biar lah dia pujuk aku,,, dia yang buat salah......

kebenarannya,,ego ni adalah bersifat subjektif..sukar untuk disingkapkan dalam diri seseorang...
orang lain boleh menilai diri kita,..tapi kita sukar untuk menilai diri sendiri...
buatlah ego anda menjadi positif yang mungkin.....agar hidup anda lebih bahagia..

6 ulasan:

mcm ni lah berkata...

banyak2 la bertolak ansur dan ada sesetengah perkara ego tu ditolak ketepi,. dan ada perkara ego tu kena juga,.. ego kena la pada tempatnya

azizul berkata...

tu laaa..betul tu

Amzar Syazani berkata...

Lelaki perlulah tolak ego tu jauh2 .. kan kan ??

mOon jOhari berkata...

org laki ni ego tgi mggunung...sama2 la belajar kurangkan ego...

Khairil berkata...

lelaki biasa la dgn ego..tapi kalau perempuan ego tak manis langsung...

azizul berkata...

perempuan naik skuter ego sweet bang...kalau lelaki naik skuter ego dah macam darai

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink