Home » , , , , , » sembang pasal : uniknya buah petai

sembang pasal : uniknya buah petai



buah petai..aku tau ramai yang tak suka makan petai,termasuklah dengan aku,.
tapi ada juga yang tergila-gila dengan sambal petai..
apatah lagi petai bakar,,

petai ni unik,,bila mentah memang tak berbau apa-apa,,tapi bila dah makan,mulut korang,,,serrr..bau petai,,baru mulut belum lagi kentut,,

banyak khasiat petai ni,,,pasal tu orang makan petai turun temurun,,

Khasiatnya ialah apabila dimakan dapat merawat masalah hati (liver), busung, bengkak buah pinggang, kencing manis (diabetes). Juga dapat membunuh cacing dalam perut serta usus, lalu keluar bersama najis.

petai jugak baik untuk student,,,hehe tak caya?

"200 students at a Twickenham (Middlesex) school were helped through their exams this year by eating petai at breakfast, break, and lunch in a bid to boost their brain power. Research has shown that the potassium-packed fruit can assist learning by making pupils more alert."

tak payah makan heamopati,,kita makan petai je k..



sampai beckham pun jaja petai kat padang

5 ulasan:

iMBobo berkata...

haha bangga beckham pegang petai :)

azizul berkata...

IMbobo : haha,,beckham bau petai

Khairil berkata...

becham jual petai pula ke?...haha

Syuxer berkata...

hahaha beckham jual petai..mesti mahal petai pasni hehe..maklumlah barang antarabangsa

ain dzaya berkata...

bekem makan petai..wa pun makan petai jugak...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink