Home » , , , , » lambretta review

lambretta review

kali ini azizulhakim ingin berkongsi tentang lambretta pula...berbalik pada fokus asal bloq ni..hahaha..

lambretta adalah sejenis motor skuter yang dikeluarkan seangkatan dengan vespa,lambretta asalnya dibuat di Milan,Italy oleh Innocenti.dan diperbuat dibawah lesen di prancis,german,spanyol,dan lain-lain lagi.\

pada 1972,kerajaan india membeli syarikat di milan itu dan mengubah nama menjadiscooters india limited(SIL)..

sekarang innocenti telah menjadi fiat.



antara model-model lambretta adalah
1-model A
2-model B
3-modelc/LC
4-model D
5-model-LD
6-model E
7-model F
8-model TV
9-LI 1
10-LI 2
11-LI 3
12-LI SPECIAL
13-J RANGE
14-SX RANGE
15-VEGA/COMETA
16-GP/DL






8 ulasan:

Cik Diana berkata...

wah.. ilmu baru nie.. b4 nie tatau pown lambretta.. hehe

azizul berkata...

lambretta ni sejenis skuter besi cam vespa jugak..cuma side box lambretta yang lebih kecil dan panjang berbanding vespa

El-Janna berkata...

sukak la dgn ini lambretta^^

Syuxer berkata...

bab skuter,aku serah pada ko hehe..tq pada info neh

azizul berkata...

el janna : saya pun suka.
syuxer : hahahaha...

sis92 berkata...

wah awaklah incik skuter yg sejati!
jmput dtg n komen di blog :)

Khairil berkata...

tgk vespa teringat kat hang bro!!! haha

sha my heart berkata...

Comel..

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink