Home » , , , , » sembang pasal: servis kepala plug

sembang pasal: servis kepala plug

amboi tajuk entri..
kalini untuk ruangan tips permotoranpulak

bukan apa,,ramai penuggang motosikal yang keliru dengan setting campuran minyak,udara dan api, terhadap enjin moto mereka,,
terutamanya moto 2lejang macam vespa ni,,tahap pembakaran dan penyalaan api terhadap plug memang penting untuk keupayaan sesuatu jentera..

kat sini aku nak bagi tips,,
nak tengok setting pilot jet dan main jet carburator korang tu ngam ke tak?
cubalah tengok kepala spark plug moto anda,,

kat sini contoh dan labelnya,,



semak plug moto anda ok..
bagi mengelakkan overheating dan Jammed piston..
dan meningkatkan prestasi jentera anda..

2 ulasan:

Khairil berkata...

pakai yang ikut spec yg ditetapkan...

Syuxer berkata...

setakat ini ia sihat walafiat lagi hehe

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink