Home » , , , » kepelbagaian kegunaan surat khabar

kepelbagaian kegunaan surat khabar

adakah anda tahu surat khabar memang banyak kegunaanya..
bukan hanya untuk melihat berita terkini dan gosip-gosip artis sahaja tau...


kegunaan lain surat khabar

1- surat khabar lama boleh dijual dan dikitar semula..boleh dapat hasil sampingan.
2- orang guna surat khabar buat balut nasi lemak,
3- makcik-makcik dok buat kraftangan...dari surat khabar
4- kalau tak ada kain lap dan tisu... surat khabar laa yang haru digunakan untuk lap sesuatu benda..
5- -budak sekolah dok buat bola kertas habuan main dalam kelas..atau main layang-layang
6- kalau nak bakar sampah surat khabar menjadi sumber api yang lebih besar...
7- boleh dibuat alas sesuatu tempat..
8- orang tutup mayat pun kalau tak ada plastik pakai surat khabar jugak,,
9- gulung senaskhah surat khabar..buat pukul lalat,,,hahaa..
10- kalau tak ada air.. surat khabar boleh digunakan untuk istinjak..


banyak kan kegunaan surat khabar,,,dah la murah dalam seringgit lebih ja...
moral value kat sini- fikir dulu sebelum buang..haha



baik punya buat baju..koyak baru tau..




tengok vespa tengah tu...terbaik..kreatif...

9 ulasan:

el-janna berkata...

woh suka baju budak tu pakai...kreatif..

Khairil berkata...

sulat kaba lama...pon..pon..pon.. teringat aku dekat apek tu dulu...

areteacar berkata...

surat khabar juga boleh buat alas kucing cik tikah berak. hehe...

RinsyaRyc berkata...

hahhaa.. cinta alam sekitar lah tu...

fahmimdnilam berkata...

semuanya kena kreatif agar jimat duit kita.... http://fahmimohdnilam.blogspot.com

sis92 berkata...

comelnye model tu..
kalau kem2..mst ada aktviti buat baju guna srtkabar..
jom join bloglist :)

Cik Nurul berkata...

haha kreative!

~yg baju tu... errrr

Roti Telur berkata...

ehm, aku selalu wat bola kertas tu masa takdak cikgu kt skolah..kihkih..

sha my heart berkata...

macam2 boleh buat, kan? Suka dengan entri ni. Kreatif.

cantik juga baju dari surat khabar tu.

Oh ya, Pak Kaduk pun guna baju kertas juga. Menang sorak, kg tergadai. Baju carik.

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink