beetle

harini nak buat review pasal volkswagon beetle pulak..memandangkan makin lama kereta ni makin lupus ditelan zaman..klu ada kat rumah pun ownernya mesti tak berani nak buat jalan jauh...kalau rosak memang kene pusing satu malaya laaa nak cari barang..dekat half-cut memang takkan jumpe laaa..melainkan kat kedai besi buruk...
volkswagen beetle type 1..itulah namanya..di keluarkan oleh syarikat german auto maker..
spesifikasi yang menarik kat kereta ni adalah enjinnya yang berada di belakang macam vespa..hahaa...rear wheel drive...so kalau kite nak letak barang letaklaaa di bonet depan..


dan yang menariknya tentang enjin ni adalah cooling systemnya nya...apabila kereta bergerak udara diperlukan untuk proses penyejukan enjin dan pembakaran..tapi kalau enjin dibelakang mcammana udara yang sejuk boleh masuk...udara akan mesuk melalui rekabentuk aero kereta tersebut..selepas udara mengalami tujahan di bahagian hadapan secara automatik udara yang dibelakang termampat..jadi udara tersebut dapat dialirkan ke bahagian enjin
try tengok gambar ni

sape suke tengok herbie.....comelkan kerete ngan awek ni

8 ulasan:

Strawberry's berkata...

menariks...~

azizul berkata...

trima kasih

Nava.K berkata...

I admire Beetle but I am not in for it.

azizul berkata...

beli laa sebjik

aQimie Ceplos berkata...

nice info bro :D

cik sakura berkata...

nice one..

azizul berkata...

aqimie ceplos : thanks bro

cik sakura : thanks..ini entri lama la cik sakura

smilenajah93 berkata...

suke cerita kereta yg gmbar akhir tu ~ heeee

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink