Home » , , , , , » kahwin awal

kahwin awal

berkahwin pada usia muda...
relevan atau tak..

pelajar sekolah dibenarkan kawin..

kawin time study...
boleh ker?
ader duit ker nak tanggung keluarga,,ada masa ker untuk keluarga,,
tak jeles ker kawan-kawan dok enjoy...mengalami zaman bujang yang indah

kalau kahwin akibat kene tangkap basah tu lain lah...itu memang tak leh nak cakap apa dah..dorang cari pasal sendiri..

ini kawin halal mengikut adat,,,dan syariat...pada usia muda...
ada lagi ker ibu bapa yang mengahwinkan anak-anak dorang pada usia muda,,atau pun itu zaman dulu-dulu punya style...ini zaman moden..

ustazah aku cakap bila kawin muda ni jiwa akan tenang..tak ada nak gatal-gatal nak sangap2...bila buat kerja apa-apa pun tak ada masaalah..kerana mendapat keredhaan dari pasangan..

kahwin muda juga..mengelakkan maksiat..mengelakkan fitnah dan buruk sangka..

membuatkan pasangan kita sumber inspirasi untuk berjaya..
emmm..betul jugak tu,,,tapi kalau jenis pemalas jangan laa kawin awal-awal..

tapi bagi aku...susah laaah kawin awal ni...nak bagi keluarga makan apa?
study kawin..mesti ader perasaan cemburu lah...tipu kalau tak ada..
bagi perempuan..time pregnant nak ke pegi kelas ,,huhu

betul tak...korang pun tak nak kan kawin awal-awal..
terpulang lah hak masing-masing...

biar kita lengkap dan bersedia untuk menunaikan semua tanggungjawab untuk berkeluarga..barulah fikir kawin..


6 ulasan:

saya_arief berkata...

aku pun ingat nak kawin awal la.
tapi xde calon..

Syud Wada berkata...

syud nak jeh kawen muda . elak maksiat . nikmat perkahwinan lebih lagi sebab dapat elak dari couple-couple ni . haaa .

azizul berkata...

huhuu..ok jer kawin muda...x da hal

nur iela berkata...

kawen awal?smua org nak tp biarlah dh keje dlu,nti xda lah hidup susah..hati pon senang..hehe..

[k]o{q}i[n] berkata...

depends, kalo x mampu nk pikul tanggungjawab lagi, blaja dulu mcm mne nk terima tanggungan yg besar dulu...

Lily_Omar berkata...

kawen awal BORING!!!

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink