Home » , , , , , , , » Ingin Bekerja Diatas Kapal? - Lihat Sini

Ingin Bekerja Diatas Kapal? - Lihat Sini

Ingin Bekerja Diatas Kapal
















Ingin Bekerja Diatas Kapal


Anda bercita-cita untuk bekerja di atas kapal,Berlayar berbulan-bulan baru naik atas darat?
cuba lihat video dibawah ketika sebuah kapal dipukul ribut kencang dan ombak yang kuat..kapal tersebut bergoyang dengan kuat dibadai ombak,,huhu..

By the way,Tak kisah pun apa  bahayanya dan berani atau tak berani,,
memanglah tak berani sekiranya tidak mencuba,
yang penting kita cari rezeki yang halal..Semua kerja dan semua benda yang kita buat mempunyai risiko sendiri,
itulah namanya pengorbanan ketika mencari rezeki,,semuanya Allah yang tentukan,,,


67 ulasan:

Luqman berkata...

Yea sy dh fkir msak2, sy mmg nk kn kje di sni..bgaimana sy nk dpat kn kje ni yea..bleh bgtau sy x cra2 nk apply kje ni

Muhammad Shahiri berkata...

Pm sy ye

adib bk berkata...

Sy nk boleh?

Yaser Zaifarullah berkata...

Sy berminat.. Dan dah pkir masak2... Boleh pm ws 0178771708..
Untk details and cara nak aply..

Yaser Zaifarullah berkata...

Sy berminat.. Dan dah pkir masak2... Boleh pm ws 0178771708..
Untk details and cara nak aply..

Achit Qinqin berkata...

Sy brmnt pm sy01127739037

Shahrul Shahrul berkata...

Sya brminat pm sya 0112788537

Shahrul Shahrul berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Shahrul Shahrul berkata...

Sya brmint pm sya 0112788537

Daniel nel berkata...

Sya sangat berminat kerja kapal pm sya Klu ada kosong 0135580203

Daniel nel berkata...

Sya sangat berminat kerja kapal pm sya Klu ada kosong 0135580203

Tanpa Nama berkata...

Sya berminat kerja ni...klau ada kosong pm sya..0177089728

Tanpa Nama berkata...

Sya mmang berminat kerja kapl ni..klau ade kosong pm sya.syah0177089728

arie berkata...

Sy betul2 ingin bekerja di atas kapa. klu ada kekosongan boleh hubungi sy di no (0177283677)

Muhamad Firdaus berkata...

Ada lagi tk kerja kosong di atas kapal??

Muhamad Firdaus berkata...

Ada lagi tk kerja kosong di atas kapal??

Tanpa Nama berkata...

Saya juga berminat. Mohon WhatsApp saya 0173214793 jika ada kekosongan

azmil azwan berkata...

Assalamualaikum saya mohamad azmil azwan bin hawari saya berminat berkerja di atas kapal saya baru abis krusus perkapalan di kemaman.
Krusus saya ambik electro rating
Sekarang saya ada(seaman card) Discharge book)(SSA)(BFW)(ERP) kalau ada kekosongan sila hubungi 0124369508

Hazly Aziz berkata...

Saya berminat,boleh pm saya 01127883896

Hazly Aziz berkata...

Saya berminat,boleh pm saya 01127883896

Hazly Aziz berkata...

Saya berminat,boleh pm saya 01127883896

Hazly Aziz berkata...

Saya berminat,boleh pm saya 01127883896

Abd Aziz berkata...

sy mnat tlong pm sy 0145273594

Abd Aziz berkata...

sy mnat tlong pm sy 0145273594

Muhd Ashran berkata...

Saya berminat 0172838377 blh pm sja

Unknown berkata...

Pm sy 0176971569

Unknown berkata...

Pm sy 0176971569

cyrilpunx bff berkata...

Pm saya juga 0168145753

Tanpa Nama berkata...

Saya sangat berminat...harap peluang yang ada..pm saya 0197241889

Tanpa Nama berkata...

Kekosongan ini ada lagi tidak?? Saya berminat..wasap 0196873931..

manusia kerdil berkata...

Kalau ade kosong sila hubungi sy 0129257121.. Amat memerlukkn

Kecik Luqman88 berkata...

Assalamuaikum..Saya berminat kerja ni .tapi saya tak ad sijil ..kalau ad kosong pm saya 0129736591..

Henri Boy berkata...

Salam.... sya berminat kerja atas kapal.. sya cuma ada BT,BOSET,DSD,RINGGING&SLINGGING... Tp sampai skrng x pena dpt peluang... tolong2 klu ada pm sya ya... 0135580203

Henri Boy berkata...

Salam.... sya berminat kerja atas kapal.. sya cuma ada BT,BOSET,DSD,RINGGING&SLINGGING... Tp sampai skrng x pena dpt peluang... tolong2 klu ada pm sya ya... 0135580203

Unknown berkata...

Saya berminat. Bagaimana cara memohon dan apa syarat yang di perlukan? 0175020347 hubungi saya.

Unknown berkata...

dari dulu mmg berminat nk kerja ats kapal.. tpi sye tsilap, xtetap pendirian.. skg aku dh bosan dgn kerja kjaan.. teringt blek angan2 n mimpi2 indah, teringin nk bkerja di atas kapal..ak telah sia2 kan 10 tahun bkerja dlm bidang yg ak xsuke.. stresssss.. rse nk bhenti kje kjaan n kerja kapal je.. 0122649904....

said sobrie berkata...

dari dulu mmg berminat nk kerja ats kapal.. tpi sye tsilap, xtetap pendirian.. skg aku dh bosan dgn kerja kjaan.. teringt blek angan2 n mimpi2 indah, teringin nk bkerja di atas kapal..ak telah sia2 kan 10 tahun bkerja dlm bidang yg ak xsuke.. stresssss.. rse nk bhenti kje kjaan n kerja kapal je.. 0122649904....

Amirul Appel berkata...

Salam... Ada jawatan kosong lagi tak.. Klau ada 01133104732 boleh hubungi a tau wsap KT no NY k

Din Azarudin berkata...

Assalamualaikum sya berminat nk berkerja diatas kapal... klu ade kekosongan pm sya...0132834853

Unknown berkata...

salam sy ade sijil BT, SSA, DWKR, DSD, BOCTT, BLGTT, BRS klo nak pakai org kerja bgtaw la ya.. 0109187661. zaharin.. tq

Zaharin Roy berkata...

salam sy ade sijil BT, SSA, DWKR, DSD, BOCTT, BLGTT, BRS klo nak pakai org kerja bgtaw la ya.. 0109187661. zaharin.. tq

Tanpa Nama berkata...

salam saya mmg sangat berminat nk buat kerja ini.dah pikir masak2..tlg pm saya 0103952733

ABDUL RAHMAN AS-SARAWAQI berkata...

Assalamualaikum.... Saya sangat berminat nk berkerja atas kapal ni.... tolong pm saya 01133444009

Unknown berkata...

Saya berminat sangat untuk bekerja di atas kapal....tolong pm saya 014-2310636

Mohd Farid Othman berkata...

Saya berminat sangat untuk bekerja di atas kapal....tolong pm saya 014-2310636

Muhd Mikail berkata...

Saya amat berminat kerja kapal...mohon pm saya 01133724834

Muhd Mikail berkata...

Saya amat berminat kerja kapal...mohon pm saya 01133724834

Angah Junior IV berkata...

Pm mai..minat sngat2..bru abs spm thun lpas ja..ni no sy 019-505 8490

Mohd7 Fadzli berkata...

Asalamualaikum sye pn berminat kje kpal klu ble pm sye Yew tuan ... ni nombor sye 0133230204

NOOR JULIANA berkata...

Assalamualaikum...ade lgi x kekosongan keje atas ni tuan..klo ade pm Ya...0177151383

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum tuan . Saya berminat bekerja kt kapal.kalau ada kekosongan pm saya tuan. 0173588314

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum tuan . Saya berminat bekerja kt kapal.kalau ada kekosongan pm saya tuan. 0173588314

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum tuan . Saya berminat bekerja kt kapal.kalau ada kekosongan pm saya tuan. 0173588314

Fazli Bibo berkata...

Salam tuan saya btol berminat...saya harap dari jasa baik tuan..harap kerja sama...no pm 0175724714

mohd sobri sobri berkata...

Saya minat nk kerja kapal

mohd sobri sobri berkata...

Saya minat nk kerja kapal

Papa Mychero berkata...

Sy berminat kerja diats kapal, dan sy sudah ada buat kad pelaut beberapa tahun lepas.. Pm sy, 0173061939..tq

Papa Mychero berkata...

Sy berminat kerja diats kapal, dan sy sudah ada buat kad pelaut beberapa tahun lepas.. Pm sy, 0173061939..tq

Botoo. Smith berkata...

Mcm mna nk aply kja kapal ne.. da lama da mncri... tpi x dpt2 lgi.. klw blh area sabah..

khuzaimy 83 berkata...

Maaf sya btol2 mecari kerja kosomg dan sya berminat no:0139679835 sya btol2 mecari kerja kosomg sya harap sya dapat jawapan nya..

Aku Fiey berkata...

saya berminat 0176212436

AHMAD SUFDRI SAIFUL berkata...

Saya berminat bekerja di ats kapal..Wasap kalau ada kosong 014-6362317

Azuwari berkata...

Ade lg x kerja kosong Wsap sy 0192485871

Unknown berkata...

Pm saya sangat berminat pa syarat kelulusan

Ridzuan Wan berkata...

0135985226 nmbr saya harap lw ad ksong syart xtinggi blh larh saya brkrja

Mohd Fakhri berkata...

Pm ke no sy. 01115119096. Sy berminat dgn kerja di bidang perkapalan.

Unknown berkata...

0172642119 saya berminat untuk berkerja di atas kapal.tapi saya ada pengalaman nurse jee saya boleh buat semua Kerja

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink