Home » , , » PERKAHWINAN BERSAMA WANITA MAGHRIBI

PERKAHWINAN BERSAMA WANITA MAGHRIBI


asalamualaikum wbt...

sejak kebelakangai ni byak yang mempersoalkan dengan isu pakej perkahwinan dengan wanita arab ni...
memang tak dinafikan lah kebanyakan wanita arab memang cantik cantik..
memang pandai memikat hati suami..orang arab juga memang ramah bila bertemu dengan kita...buleh buat kawan laaa dengan orang arab ni..
wanita arab ni bkan saja muka je cantik macam artis..tapi bila depan suami memang bergaya,,dan pandai jaga hati..bila merajuk nak balik sana pun ada susah laa...
kalau wanita tempatan..jangan dibilang laaa..pantang merajuk..trus balik rumah mak mentua..

apa salahnya kita mengembangkan lagi keturunan dengan orang arab ni...bijak beragama..belum tercemar..
apabila kita lihat pada remaja zaman sekarang ni...fuhhh..memang banyak wanita-wanita yang telah terpedaya dengan pujukan teman lelaki mereka...

member Aku selalu berpesan...
Baju yg kotor boleh dicuci...
Perempuan yang suci sukar dicari......

dah sampai jadi macam ni.camne nak kawin ni..takutttt

hahaha..sekadar ayat jer..

sekarang ni nak kawin pun takut laaa...mas kawin bapak punyer mahal..sampai puluhan ribu..tengok2..sebelum ni dah kene pakai dengan orang lain...patut ker??kecewa hati si lelaki taw...

try laaa..search kat google tulis melayu pun cukup...
timbul melayu boleh laaa...melayu hebat laaa...ini lah penyakit remaja zaman sekarang...dah terpesong dengan budaya kuning yang dibawa oleh orang-orang kafir..
terlalu mengikut hawa nafsu..x fikir masa depan..

cinta yang sejati adalah bila kita bertemu dengan cinta itu kita terus bernikah dan itulah cinta yang diredhai allah..ini x...dating dulu tepi-tepi pantai..mula laaa mengatal2...adoyai...rimas laaa tengok..

bukan nak kata wanita malaysia ni tak laku...bila awek tu cantik..memang laku sangat laaa..kejab pakwe ni..kejab pakwe tu..kejab clash..senang jer..ish ish ish..


kalau nak kawin wanita maghribi kene belajar bahasa arab ker?
apa salahnya belajar bahasa arab..bahasa kalam allah..
semayang pun kita baca alquran dalam bahasa arab..
small matter...alah bisa tegar biasa..hehe

keluarga mesti bangga kan bila bermenantukan orang arab ni..hehe
jangan marah yer..
ini sekadar tulisan dan karangan jer..bukan hasrat dalam hati...

bukan nak down kan wanita tempatan...wanita tempatan pun ada juga yang solehah..ada juga yang pandai jaga hati lelaki.itulah..tepuk dada tanya selera..ops bukan selera sahaja..tanya iman kita ni..jangan tengok lawa jer..
ajal maut jodoh pertemuan ditangan tuhan..
tapi ada orang membantah nak tgu sampai sendiri lambat..
tapi yang cari sendiri tu selalunya tidak kekal dan datang banyak masalah..

renung renungkan laaa..

wassalam..

3 ulasan:

little cart00n berkata...

manita melayu ramai2 juga yg persis wanita maghribi!
hehehe

azizul berkata...

tu..tu...yang atas tu..ehehe

Cik Aish berkata...

saya bangkang yg arif! heheheeh

emmm betul, melayu sekarang ramai yg rosak akhlak sikit. baik lelaki baik perempuan. dua dua rosak akhlak. tp jgn kerana nila setitik rosak susu sebelanga ye tak..

mengenai wanita arab ni, yup. mmg dorang solehah. tp kt tak duk dekat negara sana. jd kt tatau what ectely dorang punya culture. maybe ada yg rosak akhlak gak..hehe who knows?

so moral of the story, berhati2 lah ketika memilih pasangan. kami kaum perempuan pun sgt berhati2 memilih lelaki sbg pasangan.. :)

haa pjg lebar den jawab

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink