Sembang Pasal: Ustaz Azhar Idrus Pula Di Pertikaikan
Assamualaikum……Baru-baru ini ketika majlis Ambang tahun baru 2012,Memang ketara dari segi kerohaniannya jika dibandingkan majlis di Dataran Kemerdekaan Shah Alam berbanding dengan Konsert Di i-City..Apabila Tepat jam 12.00 tengah malam,Alunan ASMA UL_Husna bergema seluruh padang tersebut..jika Dibandingkan dengan Percikan Bunga Api dan Konsert terpekik-pekik di i-CITY apalah gunanya..

Namun ada segelintir masyarakat mahupun blogger yang sengaja mencari trafik yang tinggi dengan menyatakan Ustaz Azhar itu salah "USAHA HALUS YANG MENYESATKAN Di MALAM TAHUN BARU !!" .. mereka yang busuk hati itu mendakwa cara dakwah Ustaz Azhar Idrus adalah haram, sesat dan cara Yahudi.dengan petikan gitar.

Seperti sedia maklum, Ustaz Azhar Idrus meggunakan medium baru bagi berdakwah untuk menarik golongan muda mendekati Islam. Di sebalik dia main gitar ada nasihat yang disampaikan. Hasilnya lebih 80 ribu orang yang hadir ke Dataran Shah Alam dan 88% daripadanya adalah golongan muda.

Menurut hukum dan para ulama’ bersepakat mengatakan hiburan diharuskan selagi tidak melalaikan. Yang haram adalah cara kita mencorak hiburan itu ke arah perkara-perkara yang maksiat serta membazir.

Tak salah Jika hendak berhibur,,namun ada batasannya..

Jom kita bandingkan keadaan Majlis Tahun Baru yang berbeza ini.
.Majlis Ustaz Azhar


Majlis di i-City
KLIK=sini

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink