Home » , , » tips jana trafik edisi rempit tengah malam

tips jana trafik edisi rempit tengah malam

dengan muka tak malu... tersipu-sipu..
malam ni nak kongsi sikit kat kawan-kawan..
walau pun ranking aku berjuta-jutanya,...
tapi tetap nak kongsi,.boleh kan..

jana trafik edisi rempit tengah malam..

1- jumlah entri terbaru...macam blogger-blogger lain cakap juga... maintain jumlah entri kita..3 atau 5 atau lebih..untuk menarik minat pembaca..

2- rajin blogwalking..tu ha kat shoutbox...tinggalkan jejak anda..setengah orang tak letak shoutbox..sebab blogwalking ni visitornya kurang berkualiti..itu terpulang..

3- jana backlink..orang cakap backlink ni seperti mencuri traffik..tapi gunakan cara bijak dengan cara jana backlink dengan tynt,tak perlu disable copy and paste

4- promote blog korang.. join komuniti blogger..

5- ping blog..kat mana nak ping..banyak tempat..facebook korang..twitter..dan banyak lagi ping site yang ada..

6- selalu menjadi pengomen yang teger di blog lain..ia akan membawa blogger lain mengomen post kita juga,,,secara tidak langsung akan mengeratkan silaturahim antara blogger..

7- join segmen dan kontest..untung sabut timbul..untung batu boleh baling lantun atas air..

9- bangkitkan sesuatu isu yang menarik..konpem orang tertarik..

10- tajuk menarik..macam tajuk sekarang ni..hehe

11- keyword...keyword ni akan menaikkan traffik blog juga...orang akan mencari dalam enjin carian..

12- SEO (search engine optimization)..aku tak mahir lagi dengan seo ni..kalau dah mahir nanti aku kongsikan yer..

ini jer yang aku tau...kalau ada aku tambah lagi..
dengan segan silunya berkongsi..
sekian..huhu..

yehaaa..merempit hingga ke bulan

5 ulasan:

Orang Kampung berkata...

terbaik tips yg diberikan..
semua aku sokong..
bab seo pun aku xtau gak.. tapi dgr kata, keyword2 panas pun ada sangkut ng seo gak.. tulis bhasa baku pun seo jugak.. jdi kalau betul, amalkan yg kita leh buat.. bukan susah nk susah.. bukan senang nk senang.. hehe

Alan Rizque berkata...

Jumlah entri 3-5 sehari?banyaknya..huhu

Syuxer berkata...

salam bro..ni link yang ko nak tahu pasal komen tuh..aku nak ajar plak aku je faham heheh..baik ko tengok sendiri,aku sure ko boleh wat punye..

http://www.fariszaz.com/2011/01/cara-pasang-commentluv-di-blog.html

selamat mencuba bro..

cik sakura berkata...

wah tips untuk cik sakura ni..nak cuba praktikkan lah..

azizul berkata...

cik sakura : selamat mencoba ya

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink