Home » , » tips untuk beristeri lagi atau berpoligami

tips untuk beristeri lagi atau berpoligami

ini poligami bukan poliklinik mahupun politeknik ataupun polystrene yaaa..
memang susah nak tinggalkan tapi lagi susah kalau nak tambah lagi satu isteri..
apa yang aku merepek subuh-subuh ni..haha
betul kan,,lelaki memang senang untuk berkeinginan berpoligami tetapi wanita memang sukar menerima poligami...
ceehhh kawin pun belum dah pandai nak sembang benda ni...
buka apa berfikiran jauh,..imiginasi penting dalam perkebangan minda..betul tak...

bagi lelaki yang ingin beristerikan lebih daripada satu,,ini ustad aku cakap lah..

pertama- berkemamuan menguruskan isteri..belanja kena cukup
kedua- tidak abaikan tanggungjawab
ketiga- adil dan saksama
empat- sabar dan profesional
lima- kuat mendalami agama
enam- kena pandai pujuk..
tujuh- sentiasa mencari keredhaan allah,,

poligami ni baik... jika betul caranya..
dari buat maksiat skandal sana sini..masuk dangdut..baik kita ikut ajaran agama..betul kan...

jadi apa tunggu lagi..haha

7 ulasan:

Cik Asma BLuppy berkata...

gambar tu xleh blah... hihi

ain dzaya berkata...

hahaha...
baru jew nak semangat komen..
tetiba apa da..pic tu mmg cam gampang je..hekhek

mOon jOhari berkata...

...adil dan saksama 2 paling ssh nak buat...bukan setakat adil dr segi kewangan dan jadual giliran...tapi adil dr segi kasih syg pOng kena amek kira...ssh tuh...

Rai berkata...

banyak isteri tak kisah encik somi kawin lain kalau lelaki tu berkemampuan..bukan takat mampu dari segi nafkah batin je..

cik sakura berkata...

hmm..kahwin lebih dari seorang ye..apa-apa pun mesti adil..

azizul berkata...

betul tu kena adil...bukan poligami sahaja..monogami pun kena adil..haha..ada ke monogami?

Khairil berkata...

yang pasti poligami tak sama dengan politeknik...tapi teringin nak tahu apa rahsia abng Jem berpoligami...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink