Home » , , , , » oh...basikal tua

oh...basikal tua

basikal tua...kalau orang kedah panggil gerek..hehhe
basikal tua...sapa ada basikal tua kat rumah?..kalau ada jom lah restore balik bagi bling-bling...
harganya melonjak naik...

aku ada sebiji basikal tua..tapi dalam stor rumah..peninggalan abg kepada atok saye...
ingat balik cuti ni nak restore balik laa...

apa bestnya naik basikal tua,..best tak best sangat laaa...walaupun basikal fixie tu mahal beribu-ribu..pakai seluar fit kayuh basikal pastu pakai helmet kura...

tapi bila kita naik basikal tua pakai kain pelekat dan pakai songkok..orang lebih memandang kita..waaaa...betul tak..hehe

antara jenama-jenama basikal tua

1- BSA
2- RALIEGH
3- HERCULES
4- norman
5- hooper
6- new hudson
7- British Soldier
8- Robinhood

jom kita cuci mata tengok keunikan basikal tua ni..







sungguh bergaya kan...teringat habis nostalgia dulu-dulu..

moral disini- khazanah orang-orang tua kita jangan diabaikan



ops...ni basikal muda

sumber gambar..kuseruuuuuuuu dari - google

5 ulasan:

Khairil berkata...

yang paling best sekali gambar basikal muda tu ....hahaha

Ayie berkata...

basikal tua mahal harganya... HAHAHA..

azizul berkata...

basikal muada ada tu...

aza berkata...

basikal muda pon ada??isk2..
aza ada sebuah yg ayah pnya..
hee
rndu dulu2 naik dgn ayah
:)

azizul berkata...

bestkan naik basikal tua..
balik rumah ni ingat nak geledah stor belakang rumah tu..nak repair bagi cantik-cantik

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink