Home » , , » alamak,,aku dah tersilap pilih bidang

alamak,,aku dah tersilap pilih bidang

haaa,,ini pesanan abg long yer.. untuk adik-adik yang nak masuk ipta dan ipts nanti,.. bagi yang dah dapat tu... pasangkan niat anda sebelum melangkah masuk ke univesiti...

yang dapat matrikulasi tu
... dengar sini..jangan dok buat gabra tak tentu hala nak keluar dari matrik..takut down....
sesungguhnya belajar kat matrikulasi lagi rilex dari belajar kat universiti..4 subjek..assignment takde..cuma buat tutorial..eleh..

yang penting sekali sekali dan berkali-kali... korang dah pilih kos apa yang korang nak..dah..jangan nak menyesal dan malas nak belajar... nanti adalah yang cakap..alamak..aku dah silap pilih bidang..bidang ni susah..dulu time isi upu tak kaji dirisendiri dulu,.. kira nak yang minat jer,... minat dekat bidang tapi tak minat dekat subjek dalam bidang tersebut..amat bahaya disitu

ada yang lagi penting... duduk kat ipta ni jangan harap lah nak enjoy macam duduk kat sekolah menengah kebangssan dulu tu...
cikgu-cikgu selalu cakapkan..dok universiti best..best..indah..best bro..best broo..
apa yang bestnya?..memang korang dah berjaya masuk dalam tu... tapi tak semestinya korang dah berjaya dalam kehidupan,..

harus diingat sesetengah pelajar bila time sekolah dia score..bila kat U habis drop..sebab apa..sebab dia dah bosan belajar sejak dari dulu..

1st sekali korang akan jumpa lepas minggu orientasi..tu haaa..senior-senior multilevel marketing...

belajar dekat ipta ni macam-macam rintangan yang korang akan jumpa dan akan lalui..bersedialah memalui alam ini,..hahahahaaaa..jeng-jeng-jeng...

sekian..sapa nak masuk uthm..jom ronda-ronda naik vespa semester depan,..keh-keh..

6 ulasan:

nureenina berkata...

zaman matrik pling bez n sempoi~

Eichikatsu@EK berkata...

Xpe bro..byk lg ko boleh pilih,x semestinya ko silap pilih x boleh idp kn? :)

azizul berkata...

yer betul tu..dulu punya la takut..asyik nak lari jer dari matrik..mak saya cakap..takpa..mantain study setaun jer,.bila dah lepas..fuh,,puas..bila masuk u balik..alaamakk

Reen Rostarizam berkata...

zaman u sememangnya mencabar..tapi memang BEST!

cik sakura berkata...

pilih biar betul2 bidang tu..tapi kalau lari daripada bidang yang kita suka tak apa janji kita dapat peluang untuk belajar..gunakan peluang yang ada..ramai lagi yang tak dapat peluang macam kita..sebab belum tentu kita keluar dengan kerja pilihan bidang kita sendiri..itu pendapat cik sakura..skrg ramai yg berjaya wlaupun dulu mereka tersalah bidang..

Ayie berkata...

Hati hati.. hahaha

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink