Home » , , , » setting angin dalam badan / masalah angin dalam badan

setting angin dalam badan / masalah angin dalam badan

ha..amende tu? setting angin dalam badan...korang ingat karburator jer kena setting angin?..
badan kita pun kena setting jugak...

kalau banyak angin jadi la kembung perut..kalau kurang angin..entah lah ae..
saye nak fokus kepada angin berlebihan saja ..

macamana angin boleh ada dalam badan..
untuk pengetahuan angin terjadi dari pada gas-gas dalam sistem penghadaman kita..

apa yan kita bolehkan kaitkan angin dan badan kita ni?

keluar angin..
banyak angin..
minyak angin..
kembung perut..
santau angin..
angin ahmar...
angin kus-kus....
angin pasang surut......


apa akan jadi bila angin banyak dalam badan dan perut kita ni??


rasa mual...
loya tekak,,,
sering sendawa..
pedih hulu hati...
rasa nak muntah..
hilang selera makan,..
silap angin sering cirit birit,..

cara nak setting angin bagi ngsm dengan bdan kita??

1- banyak minum air kosong
2- lebihkan menguyah makanan
3- kurangkan merokok..
- kurangkan aircond
- tutup kipas angin..
4- pergi urut kampung...
5- buang angin..kentut
6- makan maaakjun..hehe..
- berbekam
7- minum teh halia..nak gigit halia terus pun baik..

selalu jugak laa terjadi kat saya..banyak angin..naik angin..angin lintang...bila angin kuat pressure dalam badan pun bertambah..

bila angin banyak juga..mula masuk angin badan pun terasa lemau...betul kan...

satu jer jangan layan sangat angin ni..terutama angin malas..




heheee..okeh takat ni saja sesi biologi kita hari ni bersama doktor mistik degil-degil...gabungan unsur angin tanah api dan air..hehe

9 ulasan:

Makbed berkata...

HAHAHAHAHHA..sabo jelah. makbed kalu angin gi cari ginger beer kat 7E. takpun a7w rootbeer. Sendawa sampai ke bulan pehtu!

azizul berkata...

hahaha...takboleh selalu sgt..nanti kembung perut kalau dok minum root beer...silap2..dapat kencing manis

cik sakura berkata...

hehe..nasib xde angin kus-kus..lalala..tapi gastrik selalu dtg bila perut masuk angin..

mOon jOhari berkata...

kalo kurang angin susah nak push masa membuang...hehehehe

azizul berkata...

moon : ye tak ter gak ,,hahaha

Khairil berkata...

hahaha...masalah angin ni kalau nak settle cepat minum air coke tin..yang tin saja..buka yang botol 750ml or 1.5L tu...yang tin gas dia power...sekali teguk terus boleh keluar angin tu ikut jalan atas dan bawah...

Tanpa Nama berkata...

huhu.kalu xskt dada dek angin ni,xpela.ni ngn dada2 skt yg xleh kawal emosi nieh

Tanpa Nama berkata...

huhu.kalu xskt dada dek angin ni,xpela.ni ngn dada2 skt yg xleh kawal emosi nieh

Rosalia berkata...

nice tips. angin mls tu tak dpt den nk tlg la kan.hahah

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink