Home » , » hormat menghormati

hormat menghormati

hormat dan menghormati antara satu sama lain adalah perilaku dan budaya yang mulia dan dituntut dalam agama..malah ia amat penting dalam kehidupan kita seharian...

kita patut respect sama orang lain tau...jangan merasakan diri tu tinggi sangat ok..

sempena denga hari guru ni..peajar sekarang dah kurang hormat dengan guru-guru mereka..kenapa jadi begini?? budak-budak zaman moden..nak apa mintak jer semua dapat...tak reti nak hormat orang langsung..

jadi cuba perbaiki diri kita dan kita patut juga respect dan hormat kepada orang sekeliling kita...tak kira tua,muda miskin atau kaya dan bebilang kaum.....kita patut layan sama rata dengan baik..

selain itu bukan hormat kat orang jer tau..menjaga kehormatan diri pun amat penting tau,,,...


4 ulasan:

muhammad iqbal hakimi bin tahir berkata...

aku setuju ..budak2 skang dah sangat kurang rasa hormat dorg dngn cikgu2..macam mana lah nak maju cni...huhu

cik sakura berkata...

mungkin ada kebenaran..bila di sekolah tak hormat cikgu apatah lagi di universiti..owh pening kepala cik sakura nak tengok gelagat segelintir students cik sakura ni..

fRaMe+LenSeS berkata...

terbaik perkongsian ni. terima kasih. ;D

Nadh suka dengan blog kamu, perkongsian kamu, Jum Nadh nk pomot, join contest Aku Ingin Berubah sahabat Nadh,,.

Mungkin kita leh sama-sama sampaikan message positive pada masyarakat dengan perkongsian dalam ni plak.. :D

Syuxer berkata...

pelajar zaman sekarang sungguh angkuh dan kuang ajar..dah tak tau cmner nak ajar mereka2 ni..mak ayah plak jenis tak backup cikgu..huhu

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink