Home » , » mulut kata tak,hati kata nak

mulut kata tak,hati kata nak

mesti korang pernah lalui situasi macam tajuk ni..
mulut kata tak,hati kata nak...lebih lebih lagi bila orang pelawa sesuatu..
nak terima ka tak,...
eish,,.. malu-malu pulak...nak ikut kata hati ke..
ikut jer laaa.. dari tak dapat..orang tu nak membantu,.. apa salahnya jika kita menerima.. sekaligus akan terjalin kemesraan disitu...
apa jadi kalau kita tak terima pelawan seseorang?..
orang tu nak berbuat kebaikan,,jika kita menolak,.. kesian kat dia kan..
tapi pastikan orang memberi kita membalas..

entah apa yang aku merepek ni...,,,panaslah hari ni,,,makan cendol sedap ni..


6 ulasan:

bersama kak Es berkata...

kalau padi katakan padi
kalau padi tapi kata timun haaa!!! melepas nanti :)

azizul berkata...

kak es...beza tu padi dengan timun

mOon jOhari berkata...

nak cendOl jgk...sedap!
org memberi kita merasa...ntah2 yg nk memberi 2 mharapkan balasan 2x ganda...heh...pe aku merepak ni...

Ayie berkata...

cendol sedap.. hahahaa

Khairil berkata...

orang bagi ambik...rezeki jgn di tolak..

teratai berkata...

terima ajelah,bukan rugi apa2pun! Tp pastikan 'tiada udang disebalik mee', takut dah termakan budi, susah pulak nak kena balas, esp. yg budi tu x mampu kita balas!

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink