Home » » persedian sebelum bercinta

persedian sebelum bercinta

ramai yang nak bercintakan...kalau tak takda lah cerita-cerita cinta kat dalam tv tu..apatah lagi kat dalam facebook atau dikenali cinta ekspress..
facebook-facebook..heish..

persediaan sebelum bercinta... apa yang anda perlu lakukan sebelum mulakan percintaan..

ingat blog perempuan ja ka boleh nasihat tentang cintun ni..blog lelaki pun boleh laa..

okeh persediaan sebelum bercinta-

1- sediakan diri anda untuk menerima perangai dia yang ntah ok ke tak
2- bersedia untuk menerima hakikat dan kenyataan bahawa suatu hari nanti kalau tak pergi jauh..akan putus jugak
3- bersedia untuk dikongkong olehnya
4- bersedia untuk kehidupan anda dikongsi oleh orang lain
5- bersedia untuk menahan pok-pek leterannya yang ntah apa-apa
6- bersedia untuk menahan marah anda jika dia buat perangai
7- bersedia untuk tahan cemburu anda jika dia keluar dengan orang lain
8- bersedia untuk menerima hakikat jika pasangan anda dikebas oleh member sendiri atau orang lain

setelah apa yang kita baca...ramai orang yang tak bersedia kan??
pasal tu la ramai yang dah menyesal...tu la tak bersedia dulu..

6 ulasan:

[k]o{q}i[n] berkata...

kne sediakan ilmu agama yg cukup. kalo betul lndsn kita, insyaallah berkekalan..

mOon jOhari berkata...

pengalaman2 yg lepas buat diri lebih bersedia mhadapi perkara2 kat atas...

MissNadh berkata...

haha..jgn becinte la macam tu...

cik sakura berkata...

nanti lar dulu kot..ada pengalaman..lalala

syaz@rozelt berkata...

mmm..memang ade btolnye semua yg dkt ats tu..hehe

phoenixstudio berkata...

kecewa.kini malas.nnt la..enjoy single..xD

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink