Home » , , , » telefon awam, masih digunakan lagi ke?

telefon awam, masih digunakan lagi ke?

zaman dulu kala... iaitu zaman tak ada telefon bimmbit atau handphone... telefon awam digunakan untuk menghubungi rakan dan taulan...

budak-budak sekolah mengengah pulak sibuk kumpul duit syiling nak bergayut dengan makwe kat public phone...




tapi sekarang..budak sekolah rendah pun dah menggunakan telefon bimbit sendiri... tak perlu telefon awam dan duit syiling lagi....

kemajuan sektor komunikasi dan digital memang jelas nampak peningkatannya...

yag menjadi tanda tanya sekarang ni adalah..telefon awam ditepi-tepi dinding dan dibahu jalan masih digunakan lagi ka oleh orang awam??

atau sekadar hiasan semata...ataupun bertukar menjadi tempat untuk mempamerkan iklan-iklan tampal?

sekarang telefon awam menjadi mangsa kerakusan penduduk awam sendiri..lihatlah..



jaga lah pemandangan persekitaran..elakkan vandalisme..

6 ulasan:

Syuxer berkata...

memang betul ia semakin dilupakan..

TAPI

ianya masih digunakan oleh student yang mulai kehabisan wang lalu menelefon ayah maknya..agaknya kot.heheh

Farhana Jafri berkata...

mat pit pny keje la ni.. ad je org pkai tp peratus nk jmpe tu 3% je la..

jemput singgah ANASAURUS :)

[k]o{q}i[n] berkata...

still digunakan. travellers byk pakai. vandalisme tu hanya dibuat oleh org yg xde akal...

Sharif Dez berkata...

Macam mana nak guna kalau semua dah hancus. Menyakitkan mata memandang ja. Sakit hati lagi kalau nampak elok tapi tak dapat digunakan..

blog sharifdez

azizul berkata...

syuxer: betul jugak tu..dulu time kredit habis pakai public jugak

azizul berkata...

apa yang patut dibuat pada yang gatal tangan sengaja merosakkan harta benda awam

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink