Home » , » pastikan hari ini lebih baik dari semalam

pastikan hari ini lebih baik dari semalam

asalamualaikum wbt dan selamat pagi..

kuliah 5 minit kita pada hari ini bertajuk hari ini lebih baik dari semalam..

semoga sihat-sihat belaka dipagi yang indah ini...hiihi dah macam malaysia hari ini..
dah ada plan nak kemana-mana hari ni?
pastikanlah setiap amalan pada hari ini lebih baik dari hari semalam...dan memperbaiki segala kekalutan dan keburukan pada hari semalam..
supaya perjalanan hidup lebih sempurna pada hari mendatang..

harus dingat..bukan sahaja memperbaiki urusan duniawi sahaja..tetapi urusan kita dengan allah juga harus diperbaiki..
sesungguhnya segala amalan dunia ini perlu berlandaskan dari syarak dan ketentuan allah swt...

اللَّهُمَّ أَصْلِحْ لِى دِينِىَ الَّذِى هُوَ عِصْمَةُ أَمْرِى وَأَصْلِحْ لِى دُنْيَاىَ الَّتِى فِيهَا مَعَاشِى وَأَصْلِحْ لِى آخِرَتِى الَّتِى فِيهَا مَعَادِى وَاجْعَلِ الْحَيَاةَ زِيَادَةً لِى فِى كُلِّ خَيْرٍ وَاجْعَلِ الْمَوْتَ رَاحَةً لِى مِنْ كُلِّ شَرٍّ

“Alloohumma ashlih lii diiniilladzii huwa 'ishmatu amrii, wa ashlih lii dun-yaayallatii fiihaa ma'aasyii, wa ash-lih lii aakhirotiillatii fiihaa ma’aadii, waj'alil hayaata ziyaadatan lii fii kulli khoirin, waj'alil mauta roohatan lii min kulli syarrin” [Ya Allah ya Tuhanku, perbaikilah bagiku agamaku sebagai benteng urusanku; perbaikilah bagiku duniaku yang menjadi tempat kehidupanku; perbaikilah bagiku akhiratku yang menjadi tempat kembaliku! Jadikanlah ya Allah kehidupan ini mempunyai nilai tambah bagiku dalam segala kebaikan dan jadikanlah kematianku sebagai kebebasanku dari segala kejahatan!]

dan diingat juga setiap perjalanan kita pada harini harus diniatkan kerana allah dan kejalan allah,,, barulah berkat segala amalan kita...

2 ulasan:

.........cP~ berkata...

salam.

doa ape ye kat atas ni?


http://secukuprasasebuahcerita.blogspot.com/2011/05/bila-air-mata-berbicara.html

azizul berkata...

kalau tak silap doa untuk memudahkan memperbaiki amalan seharian

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink