Home » , » tips mengelakkan sakit kepala

tips mengelakkan sakit kepala

jika dulu kita dah baca tentang bahaya panadol
jadi sekarang jom baca cara untuk mengelakkan sakit kepala tanpa menggunakan sebarang ubat-ubat kimia...

sakit kepala akan terjadi apabila stress,gugup,deman,,,tekanan darah naik,,cuaca tak menentu,,,

bagaimana nak elakkan sakit kepala?

tips mengelakkan sakit kepala membelenggu kepala anda..

1- tidur- tidur dapat menenangkan dan merekatkan fikiran anda
2- minum teh - antioksidan pada teh tersebut akan membantu
3- minum air isotonik- isotonik jugak sebagai memberi tenaga kepada kita..
4- mencari udara yang segar
5- menggunakan kain lembab


5 ulasan:

cik sakura berkata...

tips menarik..thanks

azizul berkata...

sama-sama

Farhana Jafri berkata...

yupp!! nice entri.. kurangkan pnggunaan panadol untuk buag pnggang yang sihat :)

jemput singgah ANASAURUS :)

mOon jOhari berkata...

salam ziarah...

mOon ada buat entri cara kurangkan sakit kepala tanpa makan panadol baru2 ni...

jOm la singgah http://tentangboolan.blogspot.com/2011/04/cara-hilangkan-sakit-kepala-tanpa-makan.html

Khairil berkata...

satu lagi tips ialah tidur yg cukup...tu untuk sakit kepala akibat pening2...kalau sakit kepala akibat masalah lepas bangun tidur sure sakit balik...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink