Home » , » dahulukan mana yang perlu

dahulukan mana yang perlu

selamat pagi dan selamat hari pekerja..esok isnin cuti lagi..
bosan jugak kalau cuti lama-lama macamni,,,,
nak keluar jalan2 tengok la cuaca sekarang,,dah macam duduk kat benua afrika..
apa nak buat?..
jalan-jalan ke blog orang saje laah,,mencari idea, (blogwalking)...
penuh draf harini...tulis-tulis sampai sekerat jalan saja lepastu cancel...apalah nasib aku..

dah lah harini injured semasa tidur...kaki boleh luka akibat tersepak dinding...mimpi tendang bola...hampeh btull...jaga-jaga..aduh sakit gila kaki ni...

okeh tutup cerita mimpi
ada mesti ada sesuatu keinginan kan.. anda juga ada minat sesuatu...contoh berblog,,, main bola..main game dan pelbagai
tapi tahukah anda apa yang lebih penting dan perlu didahulukan sebelum minat kita itu..
1- ibadat
2-keluarga...
4-tanggungjawab

ibadat dan keluarga adalah tanggungjawab kita yang amat besar..jadi dahulukan ia..dan berkorbanlah kepada ia..jangan leka pada minat anda...

5 ulasan:

Syuxer berkata...

adeh..termimpi sepak dinding la plak..tentu senak kaki tuh..hheheh..sapu ubatla bro..kena kat ner?ibu jari ke? 2 3 hari okla tuh..

.........cP~ berkata...

salam.

dalam bab sedekah dahulukan keluarga..baru orang luar. bantu mak ayah dulu, baru tolong kawan2..

elynn aiza ♥ berkata...

ehh pnah blja mse f4 dlu.. hehe.. bru ngt mne stu khsus n umum.. lupe suda.. thanx yaw 4 da info.. :)

azizul berkata...

cp: ha betul tu...untamakan keluarga berbanding kawan-kawan

Khairil berkata...

mana yang wajib di dauhulukan kita dahulukan ia...tapi ibubapa adalah yang paling utama...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink