Home » , » tidur waktu maghrib

tidur waktu maghrib

sesetengah orang suka tidur waktu maghrib..
aku pun kadang-kadang tertidur jugak time ni..lepastu kepala jadi mereng sikit-sikit..kenapa ae?


Menurut Ibn Qayyim al-Jauziyah dalam Madarij al-Salikin,waktu tidur yang lebih baik ialah pada pertengahan malam yang awal iaitu kira-kira pukul 10 malam. Waktu-waktu yang tidak seharusnya kita tidur ialah selepas waktu Subuh sehingga terbit fajar, waktu selepas Asar sebelum terbenam matahari dan dari waktu Maghrib ke Isyak.
Menurutnya, tidur pada waktu-waktu ini tidak memberi manfaat kepada tubuh badan, malah boleh mendatangkan kemudaratan dan makruh hukumnya.

ingat tu...hukumnya makhruh...baru ku tahu...
tapi kenapa kepala jadi mereng bila bangun,,,
orang dulu-dulu cakap kalau selalu sangat tidur lepas asar boleh dapat gila....

6 ulasan:

amiraliyana berkata...

dulu2 suka jugak tido lepas maghrib nak tggu isyak. ngantok sgt. isyak baru bangun. baru tau makhruh ni. huu.

azizul berkata...

tu la..saya pun baru taw juga

Rafidah Farhana berkata...

saya perlu berubah!
hahaah.
*kantoi di situ

Rosalia berkata...

alamak. kene ubah ni :D hihi

fazhana berkata...

mmg best tido time maghrib ni, syaitan duk ulit..haha.. tpi mmg kdg2 kalau tido time maghrib, bangun tu mesti melalut tak tentu pasal..


minat makanan korea? meh singgah sat.. --> http://nurkeislaman.blogspot.com/2011/10/korean-food-best-ke.html

Tanpa Nama berkata...

[url=http://cialisnowdirect.com/#bsigp]order cialis[/url] - cialis 60 mg , http://cialisnowdirect.com/#nkfqs cheap cialis

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink