Home » , » inikah yang dikatakan warisan bangsa

inikah yang dikatakan warisan bangsa

asalamualaikum...
sebelum ni dah ramai yang menulis entri emosional masing-masing kumpulan yang beriya-iya sangat bajet korea lah konon...
apa nama kumpulannya..dah tak ingat.. gula-gula dan 24:7..
kalini masa vespa degil mengkritik pula..

memang tidak dinafikan ramai remaja kita minat dan terpengaruh dengan cerita-cerita korea..dengan kejelitaan pelakon perempuannya dan kekacakan aktres lelakinya...

tapi jika minat kepada sesuatu pun haruslah kena pada tempatnya... janganlah terlalu terikut-ikut dan terpengaruh dengan budaya mereka...

kita ada identiti kita sendiri.. tak perlulah meniru cara pemakaian dan dressing orang lain,,,kalau kena tak pa..ini dah macam hapa lagi pondan siam...nepal ngan veitnam yang kerja kilang tu pun pandai dressing lagi laa dari k-pop malaysia ni..

kita sebagai belia negara harus memajukan dan memartabatkan bangsa kita,,bukannya meruntuhkan bangsa sendiri dengan menagamalkan cara kehidupan dan meniru gaya dari bangsa lain...kalau elok tak pa...
 aku tengok yang hujung kanan tu macam mat rempit naik ex5 nak jadi artis...
lengan hitam putih..haha..
 perut gendut kurus keding macam tokek hutan...
.memalukan aku ja,,
 
 artis luar negara pun mula-mula susah nak tunjuk badan
ini penampilan pertama pun belum baru 1st  photoshoot dah bajet macam tiptop...
tak tau lah time korang buat show nanti...
muntah makan selipar la korang...

sapalah yang sudi nak taja diorang ni,... tauke kicap pun taknak,,,, apatah lagi kontrak cuci tandas awam...
rambut pun dah macam sakai...
langsi punya orang...

baik korang ubahlah penampilan tu,..
menyanyi lagu nasyid pun bagus..dapat pahala dan kejalan dakwah bukan kejalan mintak kena kutuk macam sekarang...
ini pun satu...bajet sweet konon..dressing macam stripers kat club jer...
artis-artis lain sibuk nak kembali jalan pulang..nak bertudung..yang korang sibuk tunjuk paha besar tu...

ini semua bala,,,balaa,,,balaaa...eiii.. tolong lahh..

inikah cara anak muda memartabatkan bangsa?

moral value disini- sejauh mana perjalanan kita...kita harus ingat dimana identiti kita..jangan buta mata,buta hati lupa tempat asal kita...ok..

7 ulasan:

jaya jr berkata...

warisan 1Malaysia

cik nurussalwa berkata...

moga Allah bagi petunjuk pd mereka..
hmmm~

azizul, pasal kisah tokoh wanita islam tu, boleh je nk kongsi bnyk2 kisah.. lagi banyak lagi baik kan?
=)
t.kasih ~

fuuyooh berkata...

fuh,, dasat kritikan awak ye.. moga2 mereka tu insaf..
Kau sombong

Khairil berkata...

itulah bila melayu dah lupa diri...

amna berkata...

inikah yang diharapkan oleh kepimpinan hari ini? fuh~~~ =.=''

sweet stalker berkata...

atien menyampah gila dengan mereka. huu

el-janna berkata...

macam nk pelempang sekor2
macam mane pulak perasaan mak bapak dorang ek

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink