Home » , , » sistem penjanaan kuasa elektrik daripada biomas adalah cadangan terbaik

sistem penjanaan kuasa elektrik daripada biomas adalah cadangan terbaik
18 MEI 2011
Malaysia akan menjalankan projek biomas menggunakan sisa daripada industri kelapa sawit yang boleh digunakan sebagai bahan stok suapan untuk menjana kuasa elektrik, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

begitulah apa yang dicadangkan oleh perdana menteri kita...'
ia akan memberi kesan keuntungan dan penjimatan sumber janaan kuasa dan meningkatkan tenaga elektrik dinegara kita..

Beliau berkata, ia juga boleh digunakan untuk menghasilkan produk-produk lain seperti gula, malah ada juga vaksin yang boleh dihasilkan menggunakan stok suapan daripada bahan buangan kelapa sawit.

negara kita sebagai pengeluar sawit terbesar mengalukan pelabur dan kepakaran oleh amerika syarikat untuk bekerjasama dengan syarikat dimalaysia bagi membangunkan projek ini..

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink