Home » , , » silap tegur orang

silap tegur orang

penah tak anda tersilap panggil orang ataupun silap tegur/sapa orang..
bila tegur..eh silap..orang lain rupanya..malu woo..hehe
terus lapisan kulit ni menebal...

lagi-lagi kalau nak tegur tu terus sound lebih-lebih...tapi kita silap orang..lagi lah malu..

jadi macammana nak tangani benda ni dari berlaku dan semasa berlaku...

sebelum tegur tu..tengok betul-betul dan yakinkan siapa orang tu..adakah orang yang betul nak ditegur atau tak..

kalau dah penggil tu..tengok-tengok orang lain..teruskan jer..haha..buat seakan-akan ada orang lagi kat belakang dia...buatkan dia yang perasan..

tapi kalau dah kantoi sangat-sangat tu... mengaku je lah yang korang tu silap..mintak maaf kat dia.....


4 ulasan:

cik sakura berkata...

hehe..penah juga mengalami situasi ini..tapi cik sakura malu terus pergi je..orang tu terpinga-pinga..dalam hati malu jugak..

Khairil berkata...

pernah jadi macam tu..tapi dah tegur tu terus selamba saja sembang2 dengan dia....hahaha..cover ...

Rafidah Farhana berkata...

buat muka poyo cakap.
"eh, ingatkan polan ni"
hahaha.

rasa nak tumbuk diri je malu :P

Syuxer berkata...

pernah gak terjadi kat aku..haha..wat bodo jela..

kalau muka dia cam samseng,cakap minta maaf, nanti dia panggil geng dia,mampus kita heheh...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink