Home » , , » SEGMEN: BICARA CINTA SEKALI LAGI

SEGMEN: BICARA CINTA SEKALI LAGI




sekarang ni dalam filem banyak unsur cinta ..dalam drama.. ada cinta... dalam majalah lawak pun..cinta juga..dalam facebook.. bercinta juga...dalam berita newspaper... setiap hari mesti ada perkataan pasangan..dalam blog pun..ha inilah..hehe

-dari zaman dahulu adam dan hawa sampai sekarang... inilah lumrah kehidupan sebagai manusia
kasih sayang antara dua insan ni memang menjadi ironi dalam kehidupan...

percintaan bagi aku benda yang subjektif...sukar diungkapkan dan dihuraikan..kebaikan dan keburukan cinta tersebut datangnya dari insan yang bercinta itu sendiri...
jika pandai jaga cinta mereka..maka baiklah ikatan mereka..jika tak..sebaliknya lah..

ramai yang berkorban demi cinta...ramai yang berjaya dalam percintaan..dan ramai juga yang kecundang...

memang perit jika cinta yang membawa kepahitan..dan memang manis jika cinta yang membawa kebahagiaan..

BERCINTA DAHULU atau NIKAH DAHULU mana yang lebih manis..?

bagi aku entah lah ae... setengah orang kata bercinta dulu... setengah orang kata nikah dulu...

- okeh bagi yang bercinta dulu baru kawin,,sesetengah pasangan bosan dengan perangai pasangan mereka sendiri..menipu dalam percintaan dulu pun satu punca juga...
masa bercinta perangai lain..dah kawin perangai lain pula....ini masalahnya,,,

- nikah dulu pulak...takut tak serasi,,, nanti susah,,, betul tak..baik kenal-kenal rapat-rapat dulu..betul tak..

entah lah tak pernah kawin lagi..

dah banyak aku tulis pasal bab cinta ni..bagi yang nak tengok silalah klik

1- cinta bersebab
2- persedian sebelum bercinta
moraL value disini-- ikhlaskan hati dalam percintaan,,, jagalah cinta kita seadanya,,, jika kita buat tak elok,,, kita pun dapat tak elok...okeh..

7 ulasan:

DrNurhuda berkata...

agak serik, agak fobia bila baca tentang cinta nihh .. :(
nwy, do visit my page pulak yee :)

areteacar berkata...

semoga bertemu jodoh yg kekal hingga akhir hayat. amin :)

azizul berkata...

aamin

miRa'e berkata...

terjah dr segmen abg Ben :)

anismelon berkata...

kenal rapat rapat as a fren dulu baru coup and kawin lah..insyallah leh bahagia..heee

cik faez berkata...

zaman skrg korban cinta yg plg byk :)

Kathy Tuah berkata...

ikhlaskan hati dlm bercinta..jagalah cinta kita seadanya..like!

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink