Home » , » fakta tentang DOMO

fakta tentang DOMO


sekarang ramai budak-budak..eh orang tua dah besar pun ada juga sukakan DOMO-kun ni...(どーもくん, Dōmo-kun)...domo adalah maskot dalam siaran televisyen NHK di jepun..

domo ni bukan dalam siaran tv sahaja tau malah dalam video game pun ada..

domo dilahirkan melalui telur yang entah darimana datangnya...
domo tinggal dalam gua dibawah tanah dengan MR. usaji.

aku ada sikit fakta tentang domo ni......

korang nak tau tak kenapa domo tak boleh bercakap??


- sebab mulut domo ternganga dan tak boleh tutup..cuba korang nganga dan bercakap..ha..boleh tak..ade macam domo cakap tak??

korang tahu tak kenapa domo suka kentut??

- sebab mulut dia yang ternganga tu juga..banyak angin masuk dalam mulut dia..sebab tu dia asyik terkentut..

dan korang nak tahu kenapa bentuk domo petak??

entah lah ea..jap nak kaji dulu jom layan domo ngan aku...haha

7 ulasan:

cik sakura berkata...

oo patut lar..dah dapat jawapan..

nana riduwan berkata...

kene bgtau awan nana nie..peminat domo beliau.. :)

azizul berkata...

cik sakura: dah tu..jawapan senang je kot..haha...

nana ridwan: kenapa minat domo ae?bukan comel pun...

nana riduwan berkata...

ntah dye,,obses woo..

ain dzaya berkata...

hahaha..
kegilaan dak2 zaman skg..
mak cik2 pun suke...

saiazuan berkata...

domooooooooooooo

Khairil berkata...

donno domo ler...hehe

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink