Home » , » scooter klasik vs scooter modern

scooter klasik vs scooter modern

heermmm..
aku buat post ni nak lembutkan jiwa aku yang baru kena sound tadi...
'ape laa naik moto burok asap banyak,,len kali naik moto baru,'
budak yang sound aku tu naik ego jer..
dari aku masukkan pasir dalam lubang minyak itam die..
baik aku buat entri ni..

ape pendapat korang dengan skuter..
skuter klasik vs skuter modern..

skuter klasik..
terbahagi kepada yang berjenama piaggio,vespa dan inocenti lambretta..
bibuat dari besi..
gera menanggunakan tangan..
remaja era 60-an memang tergila-gila dengan skuter klasik

seperti mn yg kita tau..vespa ni motosikal yg agak susah didapati. .
x ramai pomen2 vespa ni kat malaysia berbandin g ngan motor sccot moden....
main vespa ni memerluka n semangat dan tahap kesabaran yg tinggi..
sebsAb tuh ada pepatah bAgItau
"JANGAN BILANG ANDA SEORANG PENYABAR KALAU BELUM MEMILIKI VESPA"..
ye la vespa kadang2 wat kita penim kapla gak..
kdg2 ada wat hal..
pg2 nk g keje dia bley wat hal..
oleh sbb itu org yg sabar je bley main vespa nih..
bab awek nk naik@x tuh terpulang pada individu la..
ada awek2 ckp vespa ni besi buruk kan..
apa kelas naik vespa..
ada lak awek yg lebey suka nek vespa sbb rilek n setendy.. .

geng vespa ada awek tapi malas nak bawa awek sbb nnti leceh.
yer lah kan kalu rosak ker apa ker kan leceh kalu pompan ada.
kesian,,,nanti segan pulak..ermm
tapi ada juga awek2 yang nak ikut boipren nyer g konvoi
.tu tepulang pada pompan 2 la..









scoot moden
scoot moden.alah ego,vs,nouvo,gilera,italjet,
scoot moden lak senang nk diperolehi...
mintak je duit ngan mak ayah trus bli kat kedai..
bersepah2 n berlambak 2 cam semut dalam gula..
bg diaorg sccot moden senang nk jg..beli bru x yah nk modified@touch up pepe...

yang dimiliki oleh golongan muda hari ini.
Tiada matlamat yang disasarkan.
Tiada golongan veteran yang meminatinya.
Hanya golongan remaja berjiwa "sementara "
memilikinya.
Pasaran melebihi permintaan.
Lebih malang lagi Scooter plastik ini akan ' dibuang ' selepas
mereka meningkat usia.



awek lak nengok jew mamat scoot ni trus tergila2. .
tp bg aku la(budak scoot jgn trase ati lak) x dek nikmat men scoot moden nih..
ye la korang klu ader duit bley bli trus kat kedai..
x tau camner nikmat cam bli sebijik vespa usang n buat sampai cantek tahap gaban...
x dek feel lgsg..
tau bli n letak speaker besor cam hi-fi kat umah n wat air brush pelik2..
jgn mare yep..
ini blog aku..
blog pasal skuter klasik..



budak main skateboard pun dah main vespa laaa..




dalam video ni aku rase otai-otai kot..pasal vespa dorang sume cutting SIP....otai jer wat cutting macam ni...
tapi enjin tetap vespa..

5 ulasan:

Scarlett O'Hara berkata...

Tiba2 teringat kat angah ( bapak saudara) yang suka bawak pusing kampung naik vespa masa kecik2 dulu.Berebut2 nak berdiri kat depan!

Nor Syafiqah berkata...

pika ada kawan pakai vespa.dy cakap mmg ramai pandang rendah kat vespa ni.. tapi bg pika la kan..sapa yg ad vespa ni mmg banyak duit + bersabar gila..
betul x?hahaha..
scooter comel tapi vespa berganda-ganda comel..heee

fuuyooh berkata...

fuh! syle lah naik vespa..
Kau sombong

cik sakura berkata...

masa zaman study ada budak bawak vespa..memang nampak nerd tapi stylo..then blkg ada awek..tp yang paling menarik bila motor lalu tak ada orang pun pndg tapi bila vespa ini lalu semua mata memandang lama pulak tu..macam melihat moment yang indah..

Drunbella Khoo berkata...

pergi tak karnival vespa kat kuala kangsar 30hb rithu?
memang cool habis.
(^___^)v

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink