Home » , , » manusia memang suka menggunakan dan mengambil kepunyaan orang

manusia memang suka menggunakan dan mengambil kepunyaan orang

pernah terlintas tak atau pernah berlaku tak kat korang..benda ni..
petang tadi aku tengok cerita hindustan tajuk apa ntah..
ada sepatah kata yang terdetik kat fikiran aku..
" manusia memang suka menggunakan dan mengambil kepunyaan orang"

betul tak??
contohnya kalau orang tu ada benda best sikit mesti kita teringin,.. mulalah nak iri hati..lepas tu..ambil..

lagi satu contoh..dari skop pekerjaan..
tak kira lah pakai duit ka..rasuah ka..mahupun kabel dalam sebesar mana pun yang kita guna...

itu hak orang..buat apa kita nak ambil

lepastu kalau orang tu ada awek cun sikit mulalah nak teringin..ni yang problem..
baru awek tu..
bagaimana pula sesetengah orang yang suka perampas isteri orang...lagi sakit hati betul tak...itulah warna-warna kehidupan yang sentiasa menjadi lumrah didunia ini..

2 ulasan:

NOOR FATIN berkata...

salam.. tumpang tanya..

ga ni dah diumumkan belum?

http://azizulhakim91.blogspot.com/2011/04/vespa-degil-friends.html#axzz1KzzX8XTC

rasa mcm dah terlepas pandang..wuu

Khairil berkata...

bro..kapal terbang pun orang boleh rampas...

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink