Home » , , , » Video Amatur Kronologi Kematian Duta AS Berkaitan Film Innocence Of Muslims

Video Amatur Kronologi Kematian Duta AS Berkaitan Film Innocence Of Muslims

Muslimin Libya berteriak : "Allahu Akbar" ketika mengetahui Christopher Stevens masih hidup dan berharap boleh menyelamatkannya.

Sebuah video amatur yang menunjukkan masyarakat Libya sedang berupaya menyelamatkan Duta Besar Amerika Syarikat untuk Libya, Christopher Stevens, berada di internet.

Stevens ditemui tidak sedarkan diri di sebuah ruang  yang penuh asap setelah massa menyerang pejabat kedutaan AS berkaitan film penghinaan Nabi Muhammad, 


Padahal, sebelum ini, menurut laporan pemerintah Libya, Stevens dan tiga stafnya ,terbunuh ketika  kereta yang mereka naik dibedil  oleh roket dari orang tidak dikenali. ketika ribuan orang menyerbu pejabat kedutaan AS di Libya tersebut.

Seperti diberitakan Reuters, video yang muncul menegaskan bahwa duta besar AS itu meninggal karena sesak nafas setelah bangunan terbakar.

Dalam rakaman itu menunjukkan beberapa orang memaksa masuk ke kompleks kedutaan dan kemudian menyelamatkan Stevens yang terbaring sendirian di salah satu kamar  

Sekelompok pemuda yang sebelumnya menyerbu gedung kedutaan AS terlihat dengan cahaya api dan telefon berteriak bahwa mereka telah menemui orang asing yang terlantar di lantai.

"Ada seseorang di dalam.. Dia orang asing, dia adalah orang asing. Bawa dia keluar," kata seorang lelaki berteriak minta tolong.

"Bawa dia keluar! Bawa dia keluar!," kata yang lainnya.

"lelaki itu masih hidup. Bawa dia keluar. Bawa dia keluar," kata pria yang lainnya.

"Allahu Akbar, Allahu Akbar !" teriak kerumunan.

"Berikan ruang. Apakah ada seorang petugas medik di sini. Siapa yang boleh menghantarkannya dengan kereta cepat?" kata seorang lelaki.

Rakaman itu menunjukkan Stevens berbaring di lantai di ruangan yang penuh asap setelah penunjuk perasaan menyerbu kompleks dan membakar bangunan tersebut.

Beberapa minit kemudian, Stevens ditarik keluar dari ruang  melalui tingkap, dan kemudian ditempatkan di lantai ubin. Seorang lelaki muda terlihat meletakkan tangannya di lehernya untuk memeriksa apakah ia masih bernafas.

Beberapa saat setelah ditemukan, Stevens masih dalam keadaan hidup. Seorang pemuda berteriak,"Bawa dia ke kereta saya, bawa ke kereta saya."

Seorang doktor yang bertugas di ruang gawat darurat di Pusat Medik Benghazi malam itu mengatakan, yang membawa duta besar AS adalah warga tempatan. Sementara doktor melakukan CPR selama 45 menit, Stevens meninggal akibat sesak napas kerana menghirup asap. Mayatnya kemudian dikembalikan ke AS.

Jika Pengunjuk rasa berniat membunuh Christopher Stevens, lalu untuk apa mereka membawa nya ke hospital ketika mengetahui Christopher Stevens masih hidup?

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink