Home » , , , , , , , , , » Pelik! Air Terjun Yosemite Bertukar Menyerupai Menjadi Aliran Lava (video)

Pelik! Air Terjun Yosemite Bertukar Menyerupai Menjadi Aliran Lava (video)

berlaku perkara yang pelik di Taman Nasional Yosemite di California, Amerika Serikat.
air terjun di taman nasional ini berubah merah seperti aliran lava, disebabkan sebuah fenomena alam yang menakjubkan.

Keajaiban ini terjadi dalam sekejap ketika matahari terbenam pada pertengahan Februari. Pada hari tersebut, matahari terbenam menerangi salah satu air terjun pada taman Nasional ini pada posisi yang tepat sehingga menciptakan pemandangan menyerupai lava mengalir di atas permukaan granit.


Setiap tahun, semakin banyak fotografer yang berkumpul di taman Nasional ini, berharap langit musim dingin menjadi cerah sehingga mereka dapat mengabadikan fenomena yang pertama kali ditangkap dalam warna pada tahun 1973 oleh fotografer terkenal Galen Rowell.
Sumber

Klik
=Sini

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink