Home » , , , , , , , » Elakkan Makan Ayam Dikawasan Utara - Isu Virus SALMONELLA

Elakkan Makan Ayam Dikawasan Utara - Isu Virus SALMONELLA

Elakkan Makan Ayam Dikawasan Utara - Isu Bakteria SALMONELLAElakkan Makan Ayam Dikawasan Utara - Isu Virus SALMONELLA


Kenyataan dr kementerian kesihtan Elakkan dari makan ayam di kawasan utara semenanjung malaysia kerana disyaki terdapat virus pd ayam yg diimport dr thailand. Virus tersebut boleh menyebabkan kematian jika lambat mendapat rawatan.. 

Beberapa sekolah di sekitar kedah dan pulau pinang telah mengalami simpom tersebut yg mnyebabkan pelajar dimasukan ke hospital.. 

Sumber : Pejabat kesihatan Parit Buntar..

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink