Home » , , , , , » Isu Hina Logo Polis , RTM Ambil TIndakan Serius Pada Individu Bertanggungjawab

Isu Hina Logo Polis , RTM Ambil TIndakan Serius Pada Individu Bertanggungjawab


Isu Hina Logo Polis , RTM Ambil TIndakan Serius Pada Individu Bertanggungjawab


Kuala Lumpur: Radio Televisyen Malaysia (RTM) semalam menggantung dan menamatkan perkhidmatan individu yang terbabit dalam insiden penyiaran kesilapan logo Polis Diraja Malaysia melalui RTM, kelmarin. 

Sambil berkata RTM memandang serius kejadian itu, Ketua Pengarah Penyiaran, Datuk Norhyati Ismail, berkata laporan polis untuk memulihkan imej Jabatan Penyiaran sudah dibuat.

“Ralat dan permohonan maaf disiarkan dalam Berita Nasional 12 tengah malam. Surat rasmi memohon maaf kepada Ketua Polis Negara (Tan Sri Khalid Abu Bakar) juga dihantar,” katanya dalam kenyataan semalam.

Beliau menjelaskan jawatankuasa tatatertib bersidang semalam untuk meneliti tindakan lanjut yang akan dilaksanakan susulan insiden itu.

Kenyataan dan tindakan segera yang diambil dimuat naik dalam laman sosial jabatan berkenaan, tambahnya.

-BHarian

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink