Home » , , , , , , , , » Puak Syiah buat laporan polis terhadap Mufti Kedah

Puak Syiah buat laporan polis terhadap Mufti Kedah

Puak Syiah buat laporan polis terhadap Mufti Kedah 


Ketua Syiah Kedah, Abdullah Hassan hari ini membuat laporan polis terhadap Mufti kerajaan negeri Kedah Datuk Syeikh Baderudin Ahmad yang didakwa membuat kenyataan berunsur fitnah, hasutan dan spekulasi berkaitan ajaran yang mereka anuti.


Laporan itu dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar pada jam 3 petang tadi dengan mensabitkan Baderudin telah secara sengaja mempersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong bahawa kewujudan masyarakat minoriti Syiah Immamiah Ja’afariah di Kedah telah menyebabkan suasana masyarakat di negeri ini seolah-olah tidak tenteram. 
“Kenyataan Baderudin pada 13 September lepas tidak benar kerana selama ini kami tidak pernah membuat sebarang provokasi terhadap masyarakat dan sama sekali tidak berhasrat menyebar fahaman Syiah di Kedah,” katanya kepada media selepas membuat laporan itu. 
Abdullah juga berkata pihaknya tidak akan berhenti mengamalkan ajarah Syiah dan sekiranya perlu bahan bacaan berkenaan ajaran Syiah akan diterbitkan bagi menjawab segala fitnah yang dilontarkan kepada mereka.
-Metro

MAkin Menjadi-jadi ajaran Syiah Dinegeri Kedah ni...

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink