Home » , , , , , » EnemyGraph, Aplikasi Baru Untuk Menambahkan Musuh di Facebook Anda

EnemyGraph, Aplikasi Baru Untuk Menambahkan Musuh di Facebook AndaSebuah aplikasi baru yang diberi nama EnemyGraph, memungkinkan anda menambahkan ‘Musuh’ ke profile Facebook anda, termasuk daripada senarai nama rakan Anda, atau dari pengguna lain aplikasi enemygraph ini .

Selain itu, anda juga dapat mendeklarasikan perang terhadap produk, orang atau syarikat yang memiliki halaman mereka di Facebook.

setelah anda menyatakan seseorang atau sesuatu menjadi musuh, mereka muncul pada senarai musuh pada profil anda, yang dapat dilihat oleh para pengguna aplikasi ini.

pencipta aplikasi ini, Dean Terry dari University of Texas di Dallas, menggambarkan aplikasi ini sebagai medium ‘penghujahan media sosial’, dan menganggap Facebook akan menghapus aplikasi enemygraph buatannya tersebut.

“Ketika saya melihat daftar teman pertama di awal era media sosial, saya kemudian berpikir, dimana daftar musuhnya?” kata Terry.

Diketahui, sebuah galakan yang ditandatangani oleh tiga juta orang menyeru Facebook agar menyediakan butang tidak suka (Unlike), tapi sejauh ini jejaring sosial itu belum menawarkan kemudahan tersebut.

Klik=Sini


0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink