Home » , , , , , , » Teknologi: Apple mengeluarkan new ipad, iPad 3,i Pad HD

Teknologi: Apple mengeluarkan new ipad, iPad 3,i Pad HDApple telah memperkenalkan new Ipad 3 di Yerba Buena Center for the Arts San Fransisco.Sebelum ini semua orang tertanya-tanya mengnai spesifikasi yang terbaru dikeluarkan oleh apple kepada New Ipad atau Ipad 3 ini.

iPad terbaru keluaran Apple akan berukuran layar 9.7 inchi beresolusi 2048 x 1536 piksel Retina Display, kepadatadan pikselnya adalah 264 piksel per inchi ertinya Anda akan dapat melihat paparan majalah / media cetak dari jarak 15 inchi. Sedangkan prosesornya menggunakan A5X dual-core dengan quad-core graphics..

Kamera yang disediakan adalah iSight Camera dengan kemampuan 5 MP, seperti yang dipakai oleh iPhone 4S, adanya pendeteksi IR, pemfokusan wajah, serta 1080p video recording.

Teknologi ini sama dengan Siri akan tetapi entah namanya untuk iPad generasi ini. Daya tahan bateri masih sekitar 10 jam, dan dimensi iPad berketebalan 9.4 mm dan beratnya hanya 1,4 pound.

Mengenai harga, dikatakan relatif sama dengan harga iPad 2 yaitu WiFi $499 untuk 16GB , $599 untuk 32GB, dan $699 untuk 64GB, serta WiFi + 4G: $629 untuk 16GB, $729 untuk 32GB, and $829 untuk 64GB.iPad yang tersedia dalam warna putih dan hitam ini akan tersedia di USA, Kanada, enggris, Jerman, Switzerland, Hong Kong, Singapura, dan Australia pada 16 16march mendatang dan menyebar ke sekitar 30 negara pada 23 March

Klik=Sini!

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink