Home » , , » alangkah indanya kalau kita tak besar

alangkah indanya kalau kita tak besar

alangkah indahnya jika..
alangkah indahnya dunia jika kita semua...tak besar-besar..
kecik-kecik jer...dunia pun tak sempit...
kalau kecik jaaa..macammana nak kawin...

dulu time kecik-kecik laa paling best...
buat kerja apa yang kita nak..
tengok orang panjat kita
tengok orang terjun kita terjun..
masuk kebun main pondok-pondok,,
time kecik laa aku anggap sebagai dunia tanpa batasan...
tanah..api..air,,angin semua redah,,,
bila banyak kawan banyak laaaa mainan...

tapi setakat budak-budak sekarang ni,,,
adik aku yang sekolah rendah dah ade facebook..
makan tido..tengok anime..
aku dulu tengok dragon ball jaaa yang lain tak tengok,,...
tiap-tiap petang mandi parit..hahha..s
sekarang parit kat kampung pun dah tak boleh terjun..
semua dah jadi longkang..


4 ulasan:

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

letih kan jdik besar, byk benda nk kne pikir. huhu (-.-")

azizul berkata...

taw tak pe..makin dewasa kita makin bayak nak fikirkan

Khairil berkata...

kecik2 pikir seronok saja...

azizul berkata...

besar pikir apa pula?

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink