Home » , , » tips menghilangkan mengantuk...terutama dalam kelas..heh

tips menghilangkan mengantuk...terutama dalam kelas..heh

asalamualaikum..aku baru je balik dari kelas..boring..bosan..bengang..tension..meluat..sampai tertidur tadi...
macammana ea taknak bagi bosan dalam kelas...bila masuk kelas..boleh la fokus dalam setengah jam...lepas tu..habis tumpuan...sampai tertidur....



haaa..sekarang aku nak bagi tips kat korang cara hilangkan rasa bosan dan bebalan anda ketika sesi pembelajaran,,,

1- pastikan cikgu-cikgu anda tu menarik...cun..cantik,,,beautiful..lepastu duduk dibarisan hadapan..konfem mata tak pejam

2- buatlah senaman ringan seperti gigit pen...baling rubber...dan lain2

3- mesej awek atau pakwe korang....

4- main game kat hanset korang tu..baru la tak boring..

5- pergi toilet..tak pun pergi kantin jer terus minum air makan roti canai..perh....lepak dalam 10 minit masuk la kelas balik..

ok yang ni ja yang aku tau setakat ni..
semoga berjaya..

5 ulasan:

Azhafizah[フィザ] berkata...

1.kalau dah cekgu nye tak menarik..nak buat camne?
2.geget pen?kotorlah..baling rubber?kang tak pasal kene maki
3.mesej?bile nak focus..baek takyah g clas..hihihi
4.main game nanti terlebih excited lak..kantoi la
5.ni yang paling bagus..hehehehe


lepas tu kompem ngantok balek sebab dah kenyang mate pun mintak ditutup ^_^

azizul berkata...

1- duduk belakang la sembang ngn kawan..takyah dok ngn cikgu..sebab tak cun,,

2- masuk pen dalam hidung pun bole

4 jangan la sampai excited lebih

Azhafizah[フィザ] berkata...

kesimpulannye takyah pegi class kalau dah mengantuk..hihi..boleh camtu ^_^

azizul berkata...

azhafizah = boleh je pun

Khairil berkata...

aku kalau yang no 1 tu dari pukul 8 sampai pukul 12 tghari duduk tgk dia pun tak pa...haha

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink