Home » , , , , , , , » Video: meteorite (Tahi Bintang) Jatuh Menimpa Russia

Video: meteorite (Tahi Bintang) Jatuh Menimpa Russia

Video: meteorite (Tahi Bintang) Jatuh Menimpa Russia


Video: meteorite (Tahi Bintang) Jatuh Menimpa Russia
METEOR dilaporkan jatuh dan meledak di atas kawasan pegunungan Ural, Rusia, pada Jumaat pagi, 15 Februari 2013, waktu setempat. Akibatnya, 400 orang tercedera, termasuk oleh pecahan kaca.

Mengutip pernyataan Kementerian Darurat (Emergency Ministry), pejabat berita Associated Press melaporkan serpihan metor jatuh di daerah yang jarang penduduk di wilayah Chelyabinsk.

Juru cakap Kementerian Dalam Negeri Vadim Kolesnikov mengatakan 102 orang telah meminta bantuan medik setelah insiden tersebut, sebahagian besar perlu dirawat kerana terkena pecahan kaca akibat ledakan.

Kolsenikov juga mengatakan sebuah atap pabarik berukuran 600 meter persegi juga runtuh.

Sebelumnya, jurucakap Kementerian Darurat Irina Rossius mengatakan telah terjadi hujan meteor. Namun seorang jurucakap lain dalam pernyataan kepada  berita Interfax mengatakan yang terjadi adalah jatuhnya meteor tunggal.
Meteorite crash in Russia
0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink