Lahad Datu: PBB Mahu CAmpur Tangan Isu Pencerobohan Sabah


Lahad Datu: PBB Mahu CAmpur Tangan Isu Pencerobohan Sabah

Lahad Datu: PBB Mahu CAmpur Tangan Isu Pencerobohan Sabah


Menurut berita terkini dari The Star hari ini (7 Mac), Setiausaha Agung Bangsa-bangsa Bersatu telah menyeru supaya diadakan dialog antara pihak yang terlibat untuk mencari penyelesaian kepada situasi di Sabah dan juga menyeru supaya diberikan bantuan kemanusiaan.

Bagitu cepat Bangsa-bangsa Bersatu memberikan perhatian kepada kes yang terpencil ini. Siapakah yang  dimaksudkan dengan pihak-pihak terlibat yang memerlukan Malaysia berunding dengan mereka? Adakah PBB mahu Malaysia berunding dengan pengganas dan penjenayah yang menuntut Sabah sebagai hak mereka?Adakah PBB memikirkan kebangkitan ini menyamai apa yang berlaku di negara-negara Afrika?

Kerajaan Malaysia telah pun berunding dengan kerajaan Filipina yang memberikan maklumat tentang ada pihak ketiga yang terlibat. Adakah PBB mahu Malaysia berunding dengan pihak-pihak lain lagi?

Ini adalah permulaan ke arah campur tangan asing yang kita boleh bayangkan berada di belakang kuasa PBB yang mengambil kesempatan untuk mengadakan tekanan politik ke atas kerajaan Malaysia sebelum pun Malaysia membuat pengaduan kepada pertubuhan dunia itu.

Adalah lebih baik bagi Perdana Menteri Malaysia mengistiharkan segera pembubaran Parlimen untuk diadakan pilihan raya segera dari membiarkan situasi di Sabah membawa kepada campur tangan Amerika Syarikat dan kuasa asing yang lebih sayangkan ejen-ejennya di Malaysia dari Datuk Najib sendiri.

0 ulasan:

Penafian

Segala video, gambar, artikel & fail yang dipostkan ke blog Realiti Insan adalah untuk bacaan umum semata-mata. Admin tidak terniat sama sekali untuk mempengaruhi fikiran pembaca blog ini. Artikel-artikel yang terdapat dalam blog ini didapati daripada pelbagai sumber seperti website & daripada pelbagai blog. Jika anda adalah pemilik hakcipta atau pemilik sebarang bahan di dalam blog ini, sila hubungi admin untuk di remove atau memberi kredit ke blog tersebut. Untuk artikel atau entri yang ditulis oleh admin anda bebas untuk menyebarkkannya.

Kepada sesiapa yang ingin berkongsi sebarang cerita yang menarik boleh email terus cerita anda ke email kami: azizulhakim4647@gmail.com

busuk

Sertai Kami

Recommend on Google
Dikuasakan oleh Blogger.

Followers

Blog Archive

ping

My Ping in TotalPing.com Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free! Malaysian Free Auto Backlink Exchange OverShopping Link Exchange Automatic Backlink